Editura Evenimentul si Capital

Deputatul PC Ion Diniţă, SCĂPAT de colegii CHIULANGII pentru a doua oară. Ședința Camerei Deputaților, suspendată din lipsă de CVORUM

Ion Diniţă a scăpat iar de arest
Autor: | | 41 Comentarii | 695 Vizualizari

Plenul Camerei Deputatilor a fost suspendat din lipsă de cvorum, când s-a ajuns la ultimul punct de pe ordinea de zi - încuviințarea arestării preventive a deputatului PC Ion Diniță. Nici săptămână trecută nu s-a întrunit cvorumul necesar pentru ca plenul să voteze cererea DNA în cazul acestuia.

La prima numărătoare, în sală erau prezenți 117 deputați. La a doua numărătoare au fost 152, cvorumul de şedinţă fiind de 202 deputaţi. Prin urmare, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea a închis ședința. În băncile PSD au fost doar 33 de deputați.

Pe 20 octombrie, aceeași poveste.Deputații au suspendat ședința tot din lipsă de cvorum. În sală au fost prezenți doar 116 deputați, fiind nevoie de 202. În băncile PSD au mai rămas doar 22 de deputați. Parlamentarii ACL au cerut reluarea ședinței de plen a doua zi, dar președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat că aceasta va avea loc lunea viitoare ( astăzi - n.r.).

Parlamentarul este cercetat pentru dare de mită şi instigare la abuz în serviciu în dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu. Anchetatorii susţin că firma lui Diniţă ar fi primit pentru reabilitarea şi întreţinerea unui drum o sumă de 10 ori mai mare faţă cea stabilită iniţial în contract.
 

Au luat act de demisia lui Viorel Hrebenciuc

La începutul ședinței de azi, deputații au luat act de demisia lui Viorel Hrebenciuc." A depus demisia la 21 octombrie din funcţia de deputat. Îl întreb dacă stăruie în demisie. Nu este prezent", a anunţat preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.  Apoi, plenul Camerei Deputaţilor a luat act luni de încetarea mandatului deputatului PDL Ştefan Bucur Stoica, declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. Totodată, cu 223 de voturi pentru şi 30 împotrivă, deputatul PSD Marian Neacşu a fost votat să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în locul lui Viorel Hrebenciuc.

Ponta: Cei de la ACL își apără incompatibilii

Prezent la Parlament, pemierul Victor Ponta, a subliniat că Viorel Hrebenciuc nu mai este deputat și i-a acuzat pe parlamentarii ACL că  "îşi apără incompatibilii".

"Cred că fac acest lucru nu din dragoste pentru domnul deputat Stoica (n.r. - Ştefan) sau pentru domnul senator Akos Mora, ci din teama că pe 18 noiembrie sau când se va judeca Înalta Curte cu siguranţă că şi domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, că aşa au fost toate deciziile până acum. Şi atunci încearcă să blocheze în Parlament pierderea mandatului celor declaraţi incompatibili. E problema lor, până la urmă. Însă, în ceea ce ne priveşte, domnul Hrebenciuc nu mai este deputat şi se va prezenta în faţa justiţiei", a spus Victor Ponta.

El a mai susţinut că s-a aflat la Parlament nu pentru a da un semnal colegilor săi, motivând că Viorel Hrebenciuc "a fost foarte serios atunci când a spus că demisionează şi s-a comportat extrem de decent".

"În schimb, exact când noi stăm aici, domnii de la ACL, domnii lui Blaga şi Iohannis, care tot vorbesc de statul de drept, se luptă să-l salveze pe deputatul Stoica, cel care este declarat incompatibil printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi, se luptă să-i salveze mandatul, probabil dând un semnal şi pentru domnul Iohannis şi pentru alţi declaraţi incompatibili că vor fi protejaţi până la sfârşit. Or, noi n-am făcut decât să asigurăm cvorumul şi, mai departe, dacă dânşii vor, să-şi salveze colegul incompatibil, cum se întâmplă şi la Senat cu un alt senator (Akos Mora - n.r.) al domnilor Iohannis şi Blaga, care este tot declarat incompatibil prin decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii Supreme. Trag şi ei cât pot să-şi menţină incompatibilii în Parlament", a mai spus Ponta.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro