Editura Evenimentul si Capital

PMB: Prioritățile sunt continuarea intervenției pe străzile laterale și menținerea străzilor principale „la negru"

Autor: | | 0 Comentarii | 59 Vizualizari

Prioritățile operatorilor de deszăpezire în Capitală sunt continuarea intervenției pe străzile laterale și menținerea străzilor principale "la negru", a anunțat, luni, un comunicat de presă al municipalității, în urma convocării Comandamentului de Iarnă de către viceprimarul Capitalei, Dan Darabont, la care a participat și prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan.

Potrivit PMB, în București se lucrează, începând cu ora 11,00, cu 350 de utilaje de deszăpezire, care acționează, cu prioritate, pe străzile laterale, dar și pe cele principale, acolo unde este necesar. De asemenea, în teren sunt și 1543 de operatori căi publice care intervin pentru curățarea zăpezii de la rigole, treceri pietoni sau refugii RATB, continuând cu degajarea zăpezii de pe trotuare.

"În acest moment, în Capitală se circulă în condiții de iarnă, însă toate arterele principale sunt practicabile. Cea mai mare provocare o reprezintă acum temperaturile scăzute care sunt anunțate în București. În acest sens, se impune ca intervenția utilajelor să se mute pe străzile laterale, să degajeze zăpada, până ce aceasta nu se transformă în poduri de gheață", a arătat viceprimarul Darabont, care a solicitat inspectorilor din cadrul Direcției de Control să verifice, în teren, modul în care administratorii piețelor și agenții comerciali își respectă obligațiile privind curățarea trotuarelor.

În cadrul ședinței, Dan Darabont a solicitat o atenție sporită din partea echipelor Administrației Străzilor pentru remedierea semafoarelor care nu funcționează, în prezent fiind înregistrate 7 intersecții cu probleme. De asemenea, reprezentanților Apa Nova li s-a solicitat mobilizarea tuturor echipelor pentru a degaja acumulările de apă de la rigole.

Potrivit sursei citate, în ceea ce privește programul de adăpostire a oamenilor fără adăpost, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială au anunțat că echipele DGASMB se află în teren pentru a identifica și transporta în centrele sociale persoanele aflate pe stradă. Adăpostirea și cazarea persoanelor fără adăpost în centrele sociale este efectuată și  cu ajutorul echipelor Serviciului de Ambulanță, SMURD și cele ale Poliției Locale a Municipiului București.

"În prezent, DGASMB dispune de o capacitate de cazare (locuri libere) de 550 de locuri, stocurile de mâncare și haine fiind asigurate pentru următoarea perioadă. De asemenea, în acest moment, DGASMB are în teren două bucătarii mobile care oferă ceai cald și supă persoanelor fără adăpost aflate pe stradă", precizează comunicatul citat.

În ceea ce privește RATB, ApaNova și RADET, reprezentanții acestora au anunțat că activitatea se desfășoară în condiții normale, cele trei servicii fiind funcționale pentru toți bucureștenii.

Totodată, pentru următoarea perioadă, viceprimarul Capitalei a cerut tuturor regiilor, administrațiilor și instituțiilor să asigure permanența 24 de ore, astfel încât orice avarie survenită să poată fi soluționată în cel mai scurt timp.

Primăria Capitalei a pus la dispoziția bucureștenilor numărul de tel. gratuit 0800.800.868

— pentru orice sesizări avarii la rețeaua de apă, canalizare, distribuție de agent termic și iluminat public.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate