PNDR 2014-2020: vin banii pentru proprietarii de păduri

PNDR 2014-2020: vin banii pentru proprietarii de păduri

Prin intermediul noului Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, proprietarii de păduri vor beneficia de finanţări.

Anunţul a fost făcut de Ministerul Agriculturii, în urma unei întâlniri de lucru privind modalităţile de susţinere şi finanţare a pădurilor din România, care a avut loc astăzi şi la care au participat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, secretarul de stat, George Turtoi şi reprezentanţii Asociaţiei Proprietarilor de Păduri din România şi ai World Wide Fund – WWF.

Totodată, în cadrul discuţiilor de azi s-a decis ca săptămâna viitoare să fie creat un grup de lucru tehnic care va defini măsurile cele mai bune pentru susţinerea financiară a pădurilor în cadrul PNDR 2014 - 2020.

În prima variantă a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 transmisă Comisiei Europene, sectorul forestier beneficiază de o alocare de peste 105 milioane de euro în cadrul măsurii de Investiţii în dezvoltarea zonelor forestiere şi ameliorarea viabilităţii pădurilor. Prin această măsură se pot finanţa acţiunile de împădurire, atât a terenurilor agricole, cât şi a celor neagricole, dar şi crearea de perdele forestiere de protecţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, prin măsura de finanţare a infrastructurii forestiere de acces, respectiv drumuri şi lucrări conexe, vor fi alocate 200 de milioane de euro, ceea ce va permite realizarea unui management mult mai bun al suprafeţelor de păduri.