Editura Evenimentul si Capital

PNL: 52 de deputaţi ai majorităţii PSD ar beneficia de legea amnistiei şi graţierii

Autor: | | 8 Comentarii | 918 Vizualizari

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu susţine că, potrivit statisticilor, 52 de deputaţi ai actualei puteri ar beneficia de legea amnistiei şi graţierii, ceea ce explică şi mai mult opoziţia majorităţii faţă de propunerea ACL de respingere a proiectului.

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu susţine că în PSD există o "preocupare deosebită" pentru adoptarea legii amnistiei şi graţierii, potrivit Agerpres.

Voicu a spus că luni în plenul Camerei Deputaţilor liderii de grup ai PNL şi PDL, George Scutaru şi Tinel Gheorghe, au cerut pentru "a 20-a oară" introducerea pe ordinea de zi a legii amnistiei şi graţierii în vederea respingerii acestui act normativ.

"Am remarcat, inclusiv din înregistrările care au apărut în spaţiul public, că există o preocupare deosebită la nivelul liderilor PSD importanţi pentru adoptarea acestei legi. Bineînţeles că dedublarea d-lui Ponta, care astăzi este preşedinte de partid, mâine prim-ministru şi poimâine deputat, nu a lăsat să se înţeleagă care este poziţia domniei sale, a lipsit, contrar anunţurilor făcute, şi la această şedinţă de plen şi de aceea am considerat de cuviinţă că trebuie să fie supusă la vot cererea noastră", a afirmat Voicu într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că statistica făcută în urma publicării votului electronic în acest caz arată că 74 de deputaţi PSD au fost prezenţi şi au votat împotriva solicitării PNL şi PDL iar 40 dintre aceştia pot fi subiecţi ai unei viitoare legi a amnistiei şi graţierii, având dosare care merg de la situaţii de incompatibilitate la acuzaţii de furt calificat, abuz în serviciu şi uz de fals.

Vicepreşedintele PNL a indicat că dintre cei 13 deputaţi UNPR care au votat luni împotriva introducerii pe ordinea de zi a legii amnistiei şi graţierii şapte figurează în astfel de anchete.

De asemenea, Voicu a precizat că cinci dintre cei 15 deputaţi PC care au votat împotriva acestei solicitări "speră să fie aprobată cât mai urgent legea amnistiei şi graţierii".

"Acest procent de 50% dintre cei prezenţi din partea arcului guvernamental care au astfel de probleme se regăseşte şi în Biroul Politic Naţional al PSD, unde este cam acelaşi procent - 50% din membrii BPN al PSD sunt fie cu urmăriri penale începute, fie cu solicitări de urmăriri penale, fie cu cereri de arestare", a adăugat el.

El a precizat că aceste date sunt culese din presă.

Mihai Voicu a mai apreciat că recentele decizii ale justiţiei, cel puţin în dosarul Microsoft, arată "seriozitatea, complexitatea şi gravitatea" acestui caz. El a afirmat că în cazul foştilor miniştri senatori Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu implicaţi în acest dosar Senatul "blochează prin tergiversare solicitarea procurorilor".
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro