PNL a depus o propunere legislativă pentru reducerea CAS cu 5% și scutirea de impozit a profitului reinvestit

PNL a depus o propunere legislativă pentru reducerea CAS cu 5% și scutirea de impozit a profitului reinvestit

Parlamentarii PNL au depus azi o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Codului fiscal, prin care au propus reducerea de la 1 iulie 2014 a cotei de contribuţie de asigurări sociale datorată de angajator cu 5 puncte procentuale şi scutirea de impozit a profitului reinvestit.

Propunerea liberală a fost prezentată în cadrul unei conferinţe de presă de către George Scutaru, Cristina Pocora și Eugen Nicolăescu. Iniţiativa beneficiază de susţinerea a 143 de parlamentari liberali din cele două grupuri de la Camera Deputaţilor şi Senat.

„Pentru a genera şi menţine ritmuri ridicate de creştere economică pe termen lung, sunt necesare politici susţinute pentru dezvoltarea unei economii competitive, capabilă de performanţe tehnologice, în concordanţă cu condiţiile concurenţiale la nivel european şi global. Aceste politici se impun cu precădere în etapa post-criză, în care presiunea fiscală asupra mediului de afaceri trebuie să scadă pentru a favoriza relansarea sustenabilă a economiei, prin investiţii şi creare de locuri de muncă. În aceste condiţii, iniţiatorii prezentei propuneri legislative urmăresc să diminueze povara fiscală din economie prin promovarea unor măsuri fiscale de scutire a profitului reinvestit în echipamente tehnologice şi de reducere a cotei de contribuţie de asigurări sociale datorată de angajator cu 5 puncte procentuale”, se arată în expunerea de motive depusă de către iniţiatorii propunerii legislative.

Aceștia mai susțin că "scutirea impozitului pe profitul reinvestit şi reducerea CAS-ului cu 5 puncte procentuale la angajator sunt măsuri aşteptate de către toţi întreprinzătorii, de la cei mici până la marii investitori, cu capital autohton sau străin, care au solicitat constant în cadrul dialogurilor purtate cu PNL adoptarea cu prioritate a acestui pachet de relaxare fiscală în sfera mediului de afaceri". "Scutirea impozitului pe profitul reinvestit şi reducerea CAS-ului cu 5 puncte procentuale la angajator se înscriu în mod tradiţional în programul economic şi în practica politică ale Partidului Naţional Liberal", se mai arată în comunicatul de presă transmis de liberali.

Ne puteți urmări și pe Google News