Editura Evenimentul si Capital

REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL Cluj = Mircea Diaconu. Şefii liberalilor clujeni NU demisionează

14-05/uioreanu_1-465x390
Autor: | | 10 Comentarii | 2127 Vizualizari

Rezultate catastrofale pentru PNL Cluj Napoca. Rezultatul organizaţiei municipale este egal cu scorul electoral realizat de actorul Mircea Diaconu. Horea Uioreanu - foto - a anunţat că nu va demisiona

REZULTATE finale ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

În urma numărării voturilor, PNL Cluj Napoca a reuşit, cu greu, să adune 9.45 la sută din voturile exprimate, cu 0.01 procente mai mult decât actorul Mircea Diaconu, care a fost votat de 9.44 la sută dintre clujeni.

Rezultatul obţinut de PNL la nivel de judeţ, 13.75, demonstrează clar că a fost un non combat din partea primarilor partidului şi a liderilor din teritoriu. În judeţul Cluj, au existat comune unde PNL a zdrobit restul formaţiunilor politice, Borşa şi Recea Cristur cu 70 la sută sau Sânmartin - 80 la sută. Cele trei comune fac parte din colegiul electoral 5, din care face parte şi oraşul Gherla, condus de un primar PNL, dar unde scorul electoral a fost de 12 la sută. 

Liberalii clujeni cer demisia lui Uioreanu

Primarul comunei Floreşti, cea mai mare din judeţul Cluj, Horea Şulea a cerut demisia liderilor PNL Cluj, Horea Uioreanu şi Ioan Petran, primul preşedinte la judeţ şi al doilea preşedinte al organizaţiei Cluj Napoca. "A fost un non combat general din interior. Doar cazul de la Gherla, unde primarul nu este şi preşedinte al organizaţiei de acolo, a făcut 12 la sută iar comunele unde primarii au tras tare au scos peste 70 la sută", spune primarul Şulea.

Edilul din Floreşti este foarte pornit pe situaţia prezentă şi spune că sub nicio formă partidul nu trebuie să ajungă la remorca PSD. "La nivel de judeţ am obţinut un rezultat excepţional şi mondial. Horea Uioreanu a adus organizaţia de la judeţ la nivelul celei de la municipiu, cu nouă la sută. Când nu ai făcut nimic din ce ai promis, când nu ai asfaltat un kilometru de drum judeţean, în condiţiile în care eşti şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, nu mai poţi veni să ceri votul oamenilor. Din păcate, partidul a ajuns să fie condus de o gaşcă care luptă doar pentru ei", a mai spus Şulea.

La rândul lui, deputatul PNL Cluj, Adrian Oros i-a cerut demisia de onoare lui Uioreanu pe motiv că: "a preluat partidul de la Marius Nicoară de pe primul loc în judeţ aducându-l  la dezastruosul rezultat de 13,75 %. Este un preşedinte interimar, fără legitimitate, care a reuşit să îşi atingă doar jumătate din targetul propus. A distrus organizaţia municipală, PNL Cluj-Napoca, readucând-o la scorul ruşinos de sub 10%, unde a mai fost  acum 5 ani, când dânsul era preşedinte".

Fără demisii. Nici măcar de onoare

Horea Uioreanu a declarat că nu îşi dă demisia. "Domnul Oros nu a fost nicio zi în campanie şi nu are calitatea de a cere demisia cuiva. De un an şi ceva de când este deputat nu a dat pe la partid iar acum vine să ceară demisii. Nu demisionez pentru că nu am de ce să demisionez. A fost un vot negativ pe zona urbană, bazat şi pe motivaţia că PNL a ieşit de la guvernare", a spus Uioreanu.

La rândul lui preşedintele PNL Cluj Napoca, Ioan Petran a spus că nu va demisiona deoarece a nu promis niciodată că va realiza un anume target.

Rămâneți pe EVZ.RO pentru a afla informații despre redistribuire în județul Botoșani și REZULTATE finale ALEGERI EUROPARLAMENTARE.

 

Lista pe județe a rezultatelor finale la alegerile europarlamentare 2014:
Alte articole din categoria: Europarlamentare 2014

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro