Filiala PNL din oraşul lui Iohannis vrea RUPEREA USL: Victor Ponta să-și formeze un alt guvern

Filiala PNL din oraşul lui Iohannis vrea RUPEREA USL: Victor Ponta să-și formeze un alt guvern

PNL Sibiu cere conducerii partidului să părăsească guvernarea, susţinând că liberalii “nu au simțit că sunt la guvernare”.

Liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan, a declarat luni că el s-a pronunțat în ședința de duminică seară cu conducerea partidului, pentru ieșirea liberalilor de la guvernare. ”Le-am spus că răspunsul primarilor noștri, răspunsul oamenilor noștri a fost că nu au simțit că sunt la guvernare. Rămân la părerea că dacă am venit împreună, atunci să plecăm împreună din această construcție politică, iar Victor Ponta să-și formeze un alt guvern”, a declarat președintele PNL Sibiu, Mircea Cazan, citat de Turnul Sfatului. Crin Antonescu şi Victor Ponta s-au reunit astăzi, la ora 13.00, în biroul președintelui Senatului pentru a discuta asupra remanierii guvernamentale, dar nici de această dată nu s-a ajuns la un compromis. După ședința din biroul lui Crin Antonescu de la Senat, care a durat trei sferturi de oră, Victor Ponta a afirmat că încă nu s-a înțeles cu liderul PNL.

Alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu, la întâlnire a participat primarul Sibiului, Klaus Iohannis, nominalizat pentru funcţia de vicepremier, dar şi vicepreşedinţii cu atribuţii executive ai PNL şi liderii de filiale. La încheierea ediţiei, potrivit surselor EVZ, opţiunea majorităţii liderilor locali este aceea de a rămâne la guvernare, fără a fi însă dispuşi să accepte un al patrulea vicepremier în guvern, în persoana lui Daniel Constantin. Aşa cum EVZ a anunţat însă încă de sâmbătă, cel mai probabil, PSD şi PC vor renunţa la ideea ca Daniel Constantin să obţină un post de vicepremier. În ceea ce priveşte cerinţele liberalilor, aceştia vor insista în continuare pentru nominalizarea lui Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier şi ministru de Interne.