PNȚCD: Sentinţa dată în dosarul Zambaccian este o dovadă că justiţia funcţionează

PNȚCD: Sentinţa dată în dosarul Zambaccian este o dovadă că justiţia funcţionează

Sentinţa dată luni în dosarul Zambaccian este o dovadă a faptului că justiţia din România continuă să funcţioneze, în ciuda tentativelor USL de blocare a luptei anticorupţie, consideră reprezentanţii PNŢCD.

"Încercările Guvernului USL de blocare a bunei funcţionări a justiţiei şi de apărare a puşcăriabililor USL s-au manifestat prin declaraţii publice, prin tentative de îndepărtare a magistraţilor care vor să îşi facă meseria cu cinste şi profesionalism, indiferent de regimul politic, dar şi prin modificări ale legislaţiei anticorupţie.(...) Verdictul dat de magistraţi în dosarul 'Zambaccian' reprezintă dovada clară că sistemul de justiţie rezistă presiunilor politice ale USL, rămânând singura zonă a statului care funcţionează aproape de parametrii din statele democratice", se arată într-un comunicat transmis de PNŢCD.

PNŢCD îşi exprimă, în context, speranţa că magistraţii îşi vor face datoria în toate marile dosare care implică politicieni de rang înalt şi reafirmă, în acelaşi timp, angajamentul de a acţiona, în continuare, cu mijloacele pe care le are la dispoziţie, pentru asigurarea independenţei justiţiei şi apărarea statului de drept. Adrian Năstase a fost condamnat definitiv astăzi de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită, iar soţia sa, Dana, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian. Paula Jianu a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare. CITIȚI Și:

  • DOSARUL ”ZAMBACCIAN”. Adrian Năstase: 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Dana Năstase: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate! Fostul premier: "Pedeapsa este îngrozitoare şi injustă!"

Ne puteți urmări și pe Google News