PNȚCD: "USL nu a fost niciodată altceva decât o ameninţare pentru democraţie şi statul de drept"

PNȚCD: "USL nu a fost niciodată altceva decât o ameninţare pentru democraţie şi statul de drept"

PNŢCD consideră că "mascarada guvernării şi ieşirii de la guvernare jucate de USL" este expresia celei mai mari bătăi de joc la adresa românilor.

"Ieşirea PNL de la guvernare dovedeşte, încă o dată, dacă mai era cazul, că USL nu a fost niciodată o construcţie politică în interesul românilor, ci o alianţă conjuncturală, născută pentru a satisface interesele clientelei politice a PSD şi PNL şi pentru protejarea penalilor acestor două formaţiuni. USL nu a fost niciodată altceva decât un pericol şi o ameninţare pentru democraţie şi statul de drept", scrie președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, într-un comunicat de presă.

"Victimizarea pe care o afişează, în acest moment, preşedintele PNL, Crin Antonescu, pretinzând că PNL a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a salva USL, nu este decât o altă minciună, un alt teatru ieftin de care şeful PNL se foloseşte pentru a evita să dea socoteală în faţa alegătorilor", apreciază Pavelescu.

Acesta reamintește că Antonescu "este co-responsabil, alături de Victor Ponta, pentru incompetenţa şi ticăloşia guvernării USL, pentru eşecurile celei mai incompetente guvernări din perioada post-decembristă, pentru încercările de slăbire a statului de drept şi a independenţei justiţiei, pentru măsurile economice dezastruoase, care au sufocat mediul privat". PNŢCD constată că România este, în acest moment, o ţară neguvernată, în care nimeni nu mai este preocupat să găsească soluţii pentru performanţă economică şi pentru reformă instituţională și condamnă crasa iresponsabilitate de care liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, dau dovadă, generând o criză politică şi instituţională.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Acum, mai mult ca oricând, România are nevoie de un proiect politic serios, de dreapta, care să fie pus în practică de oameni de dreapta veritabili, profesionişti, necompromişi, care să guverneze având ca principiu fundamental interesul românilor, agenda reală a acestora şi nu interese meschine de grup şi partid", conchide Pavelescu.