Editura Evenimentul si Capital

POLIȚIA RUTIERĂ are un ȘEF NOU. Adjunctul de la Brigada București, numit în locul comisarului șef Lucian Diniță

14-05/comisar-sef-bracea-florin-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 1517 Vizualizari

Rocadă de la vârful Poliției Rutiere. Pe 30 aprilie, fostul șef al DPR, comisarul șef Lucian Diniță a fost schimbat din funcție și mutat ca adjunct la Brigada de Poliție Rutieră București. Astăzi, un adjunct de la aceeași brigadă comisar-şef de poliţie Florin Brăcea a fost numit în locul lui Diniță.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a anunțat că, prin dispoziţie a inspectorului general al Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, începând de astăzi, comisar-şef de poliţie Brăcea Florin, adjunct al şefului Brigăzii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B., a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de director al Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Ofițerul îl înlocuiește, astfel, pe comisarul șef Lucian Diniță, schimbat din funcție în urma scandalului creat în jurul lui Augustin Căpâlnaș, ofițerul-preot care a condus fără permis mașinile instituției.

Comisarul șef Lucian Diniță, fostul șef al Direcției de Poliție Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) a fost schimbat din funcție, în urma anchetei declanșate de conducerea IGPR la DPR, după ce un ofițer a fost depistat că a condus fără permis, ani la rând, mașinile instituției.

Scandalul Căpâlnaș

Scandalul care a condus la schimbarea din funcție a comisarului șef Lucian Diniță a izbucnit în luna februarie. Atunci s-a aflat că Augustin Căpîlnaș, un absolvent de Teologie devenit ofițer, a lucrat nouă ani la Rutieră și a condus mașina de serviciu având o copie xerox în loc de permis.

De la vârsta de 23 de ani și până în prezent, Augustin Căpîlnaș a fost șoferul mitropolitului Clujului, profesor și îndrumător de educație rutieră și  chiar purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ)Alba. Surse din Poliția Română au declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că Augustin Căpîlnaș a fost mutat la Direcția Poliției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române pe „pile”, la sfârșitul anului 2009.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro