Poliţist sancţionat cu avertisment pentru postările de pe facebook. Poliţistul revoltat: Ce trebuia să mai fac, să le pup mâna?

Poliţist sancţionat cu avertisment pentru postările de pe facebook. Poliţistul revoltat: Ce trebuia să mai fac, să le pup mâna?

Poliţistul Claudiu Ionescu, din Hunedoara, a primit un avertisment de la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, pentru mai multe scrisori postate pe pagina sa din reţeaua de socializare, în care reclama disfuncţionalităţile din sistem şi îi acuza pe procurori că nu şi-au făcut treaba în dosarele dificile soluţionate de Traian Berbeceanu, comisarul acuzat de DIICOT.

Claudiu Ionescu, un ofiţer de poliţie din Hunedoara a devenit celebru după ce i-a "urecheat" prin două epistole publicate pe un site de socializare pe şefii Poliţiei Române şi pe cei din Ministerul Public, după ce a fost arestat comisarul-şef Traian Berbeceanu, pentru că ar fi favorizat nişte interlopi divulgându-le informaţii din anchete. Claudiu Ionescu a fost sancţionat de superiori, pentru că nu le-ar fi dat explicaţii faţă de cele reclamate pe Internet, cu privire la activitatea poliţiştilor din Hunedoara. "Avertismentul nu este legat de cele scrise de polițist pe pagina sa de Facebook, pentru acest lucru nu au fost luate măsuri împotriva lui, ci de faptul că nu a respectat regulamentul şi nu s-a prezentat la raport pentru a da explicaţii conducerii instituției”a declarat inspectorul principal Bogdan Niţu" Ce minciună, m-am prezentat la raport(am fost adus cu arcanul din concediu), am dat explicații verbale, atât unui ofițer SIPI, cât si întregii conduceri din IPJ Hunedoara, m-am supus testării psihologice, ce trebuia sa mai fac, sa le pup mâna?"a postat Claudiu Ionescu pe pagina lui de facebook. Reamintim că în noiembrie 2013, la câteva zile după ce fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a fost arestat preventiv mai mulţi poliţişti şi-au exprimat public dezaprobarea faţă de modul în care procurorii au acţionat împotriva fostului comisar şef.  Conform zhd.ro, printre cei care şi-au arătat susţinerea faţă de Traian Berbeceanu s-a aflat şi Claudiu Ionescu. Poliţistul Claudiu Ionescu a publicat mai multe mesaje şi scrisori pe pagina sa de Facebook, în care reclama disfuncţionalităţile din sistem şi îi acuza pe procurori că nu şi-au făcut treaba în dosarele dificile soluţionate de Traian Berbeceanu, în schimb ei au fost cei care şi-ar fi asumat meritele.

  • Fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a fost ELIBERAT din arest: "Am încredere în justiţie și în ministrul nostru!" 
  • Ancheta în cazul comisarului-şef Traian Berbeceanu a fost preluată de procurorii DIICOT- Serviciul Central