Editura Evenimentul si Capital

Polițiști, jandarmi și pompieri își vor prezenta efectivele, la Parada dedicată Zilei naționale a României

Autor: | | 0 Comentarii | 110 Vizualizari

Polițiști, jandarmi și pompieri își vor prezenta luni, 1 decembrie, efectivele și tehnica de lucru, în cadrul evenimentului special organizat de către MAI, cu ocazia Zilei naționale a României. Azi au avut loc repetițiile pentru ziua cea mare.

Parada de sărbătoare a zilei de 1 Decembrie va fi deschisă luni de un detașament de studenți ai Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza', instituție de învățământ superior, singura cu acest profil din țară care pregătește viitorii ofițeri de poliție, poliție de frontieră, jandarmi și pompieri ai Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul de performanță specific instituțiilor europene de învățământ, se arată într-un comunicat al MAI.

Jandarmeria Română va fi pregătită să prezinte onorul cu un Detașament de luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenție 'Vlad Țepeș', luptătorii acestei unități speciale fiind responsabili de restabilirea ordinii publice când aceasta este grav tulburată, dar și de intervenția antiteroristă pe întreg teritoriul național, la obiectivele din competența Jandarmeriei.

Din anul 2011, Brigada Specială este membru al Grupului ATLAS, rețea ce reunește structuri de elită cu atribuții în domeniul intervenției antiteroriste și contrateroriste din Uniunea Europeană.

Efectivele Detașamentului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență va fi format din echipaje de stingere a incendiilor, echipaje SMURD, salvatori de la înălțime și din medii ostile vieții, echipaje pirotehnice și echipaje de intervenție la urgențe chimice. Printre cei care vor defila se află și membri ai echipei de căutare-salvare urbană RO-USAR, echipă recunoscută la nivel internațional, acreditată INSARAG, pentru a executa misiuni în afara granițelor țării, sub egida Organizației Națiunilor Unite.

Școala de Agenți de Poliție 'Vasile Lascăr' Câmpina va defila pentru prima dată în istoria recentă cu ocazia Zilei Naționale a României cu un detașament de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție.

Detașamentul de gardă și ceremonii militare al Jandarmeriei Române, constituit din subofițeri de elită, vor prezenta onorul într-o ținută care amintește de glorioasa tradiție a acestei Arme, încheind blocul de defilare terestru al Ministerului Afacerilor Interne.

Blocul de defilare al tehnicii structurilor Ministerului Afacerilor Interne va fi deschis la rândul său de mijloacele cele mai reprezentative ale Poliției Române printr-o coloană de 10 motociclete ale Poliției Rutiere, structură specializată în îndrumarea, supravegherea și controlul respectării normelor de circulație pe drumurile publice. Acestea vor fi urmate de autoturisme destinate intervenției în cazul accidentelor de circulație și supravegherii și controlului traficului rutier, precum și activității de menținere a ordinii și siguranței publice în orașe și în zonele rurale.

De asemenea, vor fi prezentate autospecialele de intervenție Mercedes Vito și Sprinter, folosite de luptătorii Serviciului Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIIAS), dotate cu echipament de protecție balistică și echipamente speciale de executare a misiunilor specifice — rezolvarea situațiilor de criză, intervenția pentru capturarea sau neutralizarea infractorilor foarte periculoși sau înarmați cu arme de foc, eliberarea ostaticilor, a persoanelor răpite sau sechestrate.

Blocul de paradă al Poliției Române va fi încheiat de 3 auto-laboratoare criminalistice, destinate cercetării la fața locului, dotate cu tehnică foto-video digitală, truse și echipamente criminalistice.

Poliția de Frontieră va participa la parada militară cu ATV-uri ce facilitează accesul în zonele înguste și greu accesibile de pe frontieră, autospeciale destinate patrulării, supravegherii și intervenției, inclusiv în locurile greu accesibile și cu relief montan.

De asemenea, vor fi prezentate asistenței autospeciale de supraveghere cu termoviziune care oferă informații video în timp real atât ziua cât și noaptea, inclusiv coordonatele GPS ale elementelor infracționale, precum și ambarcațiunile de tip Harpoon și RR, utilizate în misiunile de intervenție în zone greu accesibile din Delta Dunării, Fluviul Dunărea și Râul Prut.

Parada tehnicii auto a Jandarmeriei Române va fi compusă din echipaje moto, autoturisme destinate misiunilor de patrulare, de asigurare și restabilire a ordinii publice. Vor face parte din blocul de defilare și autospecialele specifice misiunilor de salvare și evacuare a persoanelor aflate în situații de risc executate de Jandarmeria Montană, precum și autospecialele blindate pentru intervenție folosite atât în executarea misiunilor antiteroriste, cât și în cele internaționale, care asigură un nivel ridicat de protecție balistică antiglonț împotriva minelor sau dispozitivelor explozive improvizate.

Va fi prezentat și sistemul mobil de comunicații montat pe un mijloc de transport de mare capacitate — dotat cu sistem de conversie pentru echipamentele de comunicații, destinat asigurării legăturilor între structurile Jandarmeriei și alte structuri ale Sistemului Național de Ordine Publică și Siguranță Națională.

Formația de defilare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență va fi deschisă de autospecialele pentru munca operativă, motocicletele de intervenție S.M.U.R.D. — care deservesc zonele aglomerate și greu accesibile — și ambulanțele S.M.U.R.D., destinate acordării primului ajutor medical calificat.

De asemenea, vor defila autospecialele pentru cercetare și primă evaluare în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice și nucleare, autospecialele pentru decontaminare a persoanelor afectate, autospeciala de intervenție la dezastre și accidente colective și un grup de autospeciale pentru descarcerare. Vor fi prezentate asistenței bărcile pneumatice din dotarea I.G.S.U., încadrate cu scafandri, care intervin pentru salvarea victimelor din mediul acvatic și evacuarea persoanelor și a bunurilor surprinse de inundații.

Blocul de defilare al tehnicii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență va fi încheiat de autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime de tip Bronto Skylift, destinată intervenției la clădiri înalte de până la 70 metri.

Aviația Ministerului Afacerilor Interne va participa la parada de 1 Decembrie cu o formație compusă din 3 elicoptere de tip MI-17 și EC-135, precum și cu avionul de tip Piper PA-42 Cheyenne III. Acesta este dotat cu echipamente medicale conforme cu standardele europene și poate efectua misiuni interne și externe de salvare pentru pacienții aflați în stare gravă, pe timp de zi și noapte în condiții meteorologice complexe, scrie Agerpres.ro.

Principalele misiuni ale Inspectoratului General de Aviație sunt: acordarea sprijinului aerian structurilor Ministerului Afacerilor Interne; misiuni aeromedicale, în cadrul serviciului SMURD; misiuni de intervenție în situații de urgență cum ar fi incendii, căutare-salvare, calamități naturale.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro