Poliţistul atacat de infractorii pe care îi cerceta este tată de tripleţi

Poliţistul atacat de infractorii pe care îi cerceta este tată de tripleţi

Tatăl agentului agresat de interlopi crede că aceştia au vrut să-i ucidă copilul. Tânărul va rămâne cu sechele pe viaţă. Colegii au deschis un cont pentru cei care vor să-l ajute.

Paul Obreja (32 de ani), poliţiştul hunedorean care a fost acroşat violent în timp ce se afla la volan, de doi localnici pe care îi cerceta penal, riscă să rămână pentru tot restul vieţii în scaunul cu rotile. Incidentul a avut loc în noaptea de 7 spre 8 februarie, în comuna hunedoreană Bretea Română. Poliţistul a fost operat la Spitalul Judeţean Deva, iar săptămâna trecută, pe coloană, la Timişoara. I-au fost montate şuruburi şi plăci, iar medicii refuză momentan să se pronunţe cu privire la evoluţia stării lui. Un an va dura recuperarea "În astfel de intervenţii, primele trei săptămâni postoperatorii sunt critice, spune medicul Dan Ilincariu. Chiar dacă toate vor merge bine, poliţistul va petrece următorul an la recuperare. Va avea nevoie de câteva luni de fizio- kinetoterapie pentru a putea din nou să meargă. Asta în varianta optimistă. Deşi doctorii nu vor să insiste pe ipoteza negativă, pentru a nu speria şi mai mult familia, este posibil ca bărbatul să rămână tot restul vieţii, parţial invalid. Reamintim că, în noaptea de 7 spre 8 februarie, Paul Obreja se întorcea de la un caz unde ajutase poliţiştii de la Transporturi Feroviare, când automobilul său a fost acroşat intenţionat şi scos în decor de un Opel în care se aflau Ioan Neag (20 de ani) şi Sergiu Ardelean (30 de ani). Primul atacator era cercetat de Paul Obreja pentru furt şi lovire, în timp ce al doilea fusese luat în vizor de poliţist, care îi întocmise un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. Iniţial s-a crezut că este vorba despre un simplu accident. Apoi s-a stabilit că acesta a fost provocat intenţionat de către cei doi tineri, care au fost reţinuţi şi acuzaţi de ultraj.

  • Poliţist lovit de doi tineri pe care-i cercetase în trecut

Familia spune că a fost o tentativă de crimă Ancheta este în derulare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba. În acest timp, familia poliţiştului susţine că nu este vorba doar despre un ultraj, ci de o tentativă de crimă. "Cei doi au vrut să-mi omoare fiul. Imediat după ce s-a trezit din anestezia făcută pentru prima operaţie, de la Deva, era foarte agitat şi striga «Luaţi mâinile de pe mine! Luaţi mâinile de pe mine». De când a ajuns la spital şi până acum am evitat să vorbim cu el despre cele întâmplate. Încercăm să-i ridicăm moralul, arătându-i poze cu cei trei băieţei, vorbindu- i despre lucruri plăcute", povesteşte Ioan Obreja, tatăl poliţistului. Ajutor pentru agentul Paul Pentru că recuperarea lui Nelu Obreja va fi lungă şi costisitoare, colegii lui au decis să sprijine financiar familia. Astfel, aceştia s-au mobilizat şi au strâns bani ca să îi vină în ajutor colegului. Poliţiştii hunedoreni au strâns peste 10.000 de lei. Suma a fost completată cu 2.500 de lei oferiţi de Corpul Naţional al Poliţiştilor. "Nu ne-a cerut nimeni să facem asta, dar Paul va avea nevoie de medicamente scumpe şi sesiuni de recuperare intense. În plus, este şi tată de tripleţi (trei băieţei în vârstă de 7 luni şi jumătate – n.r.)", spune unul dintre colegii lui. Cei care vor să îl ajute, pot dona bani în contul deschis la BRD pe numele lui Paul Nelu Obreja, RO87BRDE220SV27966592200. Ioan Neag, primul atacator, era cercetat pentru furt şi lovire, iar Sergiu Ardelean avea dosar penal pentru şofat sub influenţa alcoolului.

  • Sunteţi nemulţumiţi de modul în care administraţiile locale vă rezolvă problemele? Aţi aflat că s-a întâmplat ceva grav în oraşul dumneavoastră care vă afectează? Aşteptăm mesajele dvs. la tel.021.202.20.00 sau pe adresa coresp@evz.ro

Ne puteți urmări și pe Google News