Ponta, despre Codul: Cu o cotă de TVA de 20% va trece prin Parlament. Va fi foarte bun și este sustenabil

Ponta, despre Codul: Cu o cotă de TVA de 20% va trece prin Parlament. Va fi foarte bun și este sustenabil

Premierul Victor Ponta a susținut, marți seară, la România TV, că un Cod fiscal cu prevederile actuale și cu o cotă de TVA de 20% va trece prin Parlament și va fi "foarte bun și sustenabil".

"Am văzut și poziția unor partide serioase din Opoziție, care nu își iau votul înapoi, care au zis că vor 19%. Eu le-am spus liderilor coaliției de guvernare că cel mai bine ar fi să avem 20%, cum era proiectul inițial, pentru că împreună cu 9% la alimente media TVA în România este undeva spre 17. Dar atunci, PNL a făcut, așa, un populism, tipic noului PNL. Au zis: 'domnule, 19, nu 20, să mai dăm noi încă 1%, ca să votăm'. Am zis: 'bun, ok', ne costă populismul ăsta, dar important este să avem consens. Deci, eu cred că un Cod fiscal cu prevederile actuale și în care se menține cota de TVA la 20% va trece prin Parlament, va fi foarte bun și este sustenabil", a afirmat Victor Ponta la România TV.

El a precizat că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre acest subiect, dar că vor aborda această chestiune, dar și alte teme ce țin de colaborarea instituțională.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis va ridica o problemă de sustenabilitate cu privire la majorarea salariilor pentru medici, așa cum a făcut-o în cazul Codului fiscal, prim-ministrul a afirmat, "în glumă", că își dorește ca șeful statului să ridice aceeași problemă de sustenabilitate ca la dublarea alocațiilor pentru copii.

Ne puteți urmări și pe Google News

"I-am spus că nici nu avem impact bugetar și tot a promulgat-o. Nu. În cazul de față avem impactul bugetar și avem și sursa bugetară, deci nu văd de ce n-ar promulga, dar eu nu pot să vorbesc în numele președintelui. Pot să îmi fac treaba mea, care e obligatorie, și anume de a calcula câți bani ne costă chestia asta, de unde punem banii, după care, sigur, Parlamentul votează sau nu, e decizia Parlamentului. Președintele promulgă sau respinge o dată — până la urmă și la Codul silvic președintele a cerut reexaminarea. S-a votat, a promulgat. Așa va fi și la Codul fiscal.