Ponta, erou în piesa "O scrisoare pierdută". Lista cu participanţii la Consiliul European a fost trimisă aiurea

Ponta, erou în piesa "O scrisoare pierdută". Lista cu participanţii la Consiliul European a fost trimisă aiurea

Lista cu participanţii la Consiliul European din 28-29 iunie - cu numele lui Băsescu lipsind de pe ea - pare să fi nu fi fost trimisă la destinatarii potriviţi.

La prânz, premierul Victor Ponta anunţa că lista cu participanţii la Consiliul European a fost trimisă de MAE "la Bruxelles, la Comisia Europeană", de pe aceasta lipsind numele lui Traian Băsescu. Mark Gray, purtător de cuvânt al preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat însă pentru mediafax.ro că lista cu delegaţia României la summit-ul Consiliului European ar trebui trimisă în mod normal Consiliului, adică la biroul preşedintelui Herman Van Rompuy. "Nu cred că este o listă care trebuie trimisă nouă, ci Consiliului European, pentru că preşedintele Herman Van Rompuy este cel care se ocupă de organizarea summit-ului de săptămâna viitoare. Ar fi normal să fie trimisă Consiliului European, nu Comisiei Europene. Eu nu am informaţii despre faptul că o asemenea listă a fost primită la birourile noastre", a spus Mark Gray. În schimb, Guvernul României susţine, printr-un comunicat de presă, că lista delegaţiei României la Consiliul European din 28-29 iunie a fost transmisă, "conform uzanţelor", Secretariatului General al Consiliului, Comisiei Europene, Serviciului European de Acţiune Externă şi tuturor statelor membre, precum şi Croaţiei. "România are confirmarea primirii", precizează comunicatul Guvernului. CITIŢI ŞI:

  • Ponta: Băsescu nu face parte din delegaţia României pentru Consiliul European. Preşedintele, împiedicat să-şi exercite mandatul constituţional