Ponta: Scăderea CAS s-ar putea amâna pentru 2015

Ponta: Scăderea CAS s-ar putea amâna pentru 2015

Scăderea CAS s-ar putea amâna pentru 1 ianuarie 2015, a declarat premierul Victor Ponta.

Amânarea aplicării măsurii va avea loc dacă preşedintele Traian Băsescu va ataca proiectul de lege la Curtea Constituţională, a spus Ponta. “Pe mine mă interesează un singur lucru, ca de la 1 octombrie, sau eventual, dacă domnia sa atacă la Curtea Constituţională, de la 1 ianuarie cel mai târziu, să avem reducerea fiscalităţii muncii", a spus premierul.

După discuţiile de luni de la Palatul Cotroceni pe tema scăderii CAS, Ponta a declarat că preşedintele fie va retrimite proiectul în Parlament, unde va fi din nou votat în luna septembrie, fie va sesiza Curtea Constituţională. În al doilea scenariu, premierul a precizat că trebuie întrebat preşedintele dacă reducerea CAS va mai fi aplicată din octombrie.

Preşedintele a evitat să se pronunţe clar în legătură cu sesizarea Curţii Constituţionale. El a declarat că "rămâne de văzut" şi că vrea să aibă o discuţie şi cu mediul de afaceri, arătând că aşteaptă de la ministrul de Finanţe un document, în care să precizeze sub semnătură de unde vor ven

Ne puteți urmări și pe Google News