Populația a devenit cel mai bun informator pentru DNA

Populația a devenit cel mai bun informator pentru DNA

În acest an, denunțurile românilor au reprezentat 42% din dosarele realizate de procurorii anticorupție. Urmează instituțiile statului, presa și serviciile de informații.

Numărul mare de dosare finalizate de Direcția Națională Anticorupție (DNA) i-a convins pe români să reclame tot mai multe fapte de corupție. Față de anii precedenți, sesizările de la populație au crescut cu aproximativ 63%.

„În 2014 am primit 1.684 sesizări de la persoane fizice/ juridice private, față de 1.032 în anul 2010. Am înregistrat peste 4.500 de dosare. 42% din dosare au fost constituite din denunțurile de la persoane fizice/juridice private, iar în 41% din cazuri au fost sesizări ale unor instituții publice, altele decât serviciile de informații”, a spus ieri Laura Kovesi, procuror-șef DNA.

Urmează SRI-ul și presa

Ne puteți urmări și pe Google News

Ca o comparație, în urmă cu patru ani, dosarele cele mai multe plecau de la materiale primite de la Serviciul Român de Informații (SRI).

„Deși e o percepție referitoare la creșterea implicării SRI în activitatea DNA, am constatat că în acest an doar 17% din dosare au avut la bază o sesizare din oficiu pe baza informațiilor din mass-media sau primite de la serviciile de informații, spre deosebire de anul 2010, cand 19% din dosare au avut la bază această modalitate de sesizare”, a mai spus Kovesi.