Povestea singurului poliţist de etnie romă din IJP Botoșani care a ajuns să fie cercetat pentru luare de mită

Povestea singurului poliţist de etnie romă din IJP Botoșani care a ajuns să fie cercetat pentru luare de mită

Singurul poliţist de etnie romă din Inspectoratul Judeţean de Poliţie, agentul principal Viorel Ilaş din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Botoşani, a ajuns să fie anchetat de procurori pentru luare de mită şi abuz în serviciu în urma unor întâmplări petrecute în vara 2012.

În fapt, susţin anchetatorii, în iulie 2012, în timp ce lucra la soluţionarea spargerii unui magazin mixt, de unde au fost furate mai multe bunuri, inclusiv pachete de ţigări, prejudiciul fiind de 8.000 de lei, agentul a descoperit că printre suspecţi se află chiar fiul lui, potrivit jurnaliștilor de la Monitorul de Botoșani.

Nereguli

Potrivit sursei citate, polițistul ar fi început să măsluiască probele încercând să paseze răspunderea pe un singur făptaş. Mai mult, a mers la Hotelul „Tineret”, acolo unde se aflau ţigările sustrase şi unde stătea unul dinspre suspecţi împreună cu concubina lui, şi a ridicat pachetele în afara cadrului procesual legal. Demersurile lui au rămas cumva fără efect pentru că, ulterior, fiul lui a fost arestat pentru nişte tâlhării. Realizând pericolul, Viorel Ilaş a restituit proprietarul magazinului o parte din ţigări, care nu au fost depuse, însă, în camera de corpuri delicte, aşa cum ar fi trebuit, ci într-un fişet. Mai mult, în cazul unui furt, i-ar fi spus unei victime că ştie cine este autorul şi că-l va ajuta pe păgubaş să recupereze prejudiciul, dar ar fi pretins o sumă de bani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Păgubiții au sesizat DGA și Parchetul

Din cauza întârzierii în soluţionarea anchetelor, cei păgubiţi au sesizat atât Direcţia Generală Anticorupţie, cât şi Parchetul de pe lângă Tribunal, în baza probatoriului administrat agentul fiind pus joi sub urmărire penală.

Contactat de reporterii „Monitorul”, Viorel Ilaş a refuzat să comenteze situaţia. „Până ce cazul nu va fi soluţionat, nu doresc să declar nimic”, a spus acesta. Între timp, agentul a fost suspendat din funcţie şi pus la dispoziţia conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, care urmează să-i stabilească noile atribuţii. În cazul în care va fi condamnat penal, el riscă să fie destituit.