Povestea succesului românesc. Cum a ajuns Bitdefender cel mai bun antivirus din lume

Povestea succesului românesc. Cum a ajuns Bitdefender cel mai bun antivirus din lume

România are o clasă de antreprenori care au reuşit dincolo de zgomotul de fond din societate. Nu sunt anonimi, dar nici persoane publice, dar în urma efortului lor, Bitdefender a ajuns cea mai răspândită marcă românească la nivel mondial.

Compania românească a pornit la drum decisă să realizeze cele mai bune produse de securitate informatică la nivel global și să lase tehnologia să vorbească. Iar de ani buni soluțiile Bitdefender domină clasamentele comparative realizate de instituții independente. 

În 2016, Bitdefender a fost desemnată companie “vizionară” în “Cadranul Magic” al Gartner pentru platforme de protecție a terminalelor, confirmând ascensiunea companiei și în sectorul enterprise. 

Piatra de temelie a fost pusă la scurt timp dupa Revoluția din 1989, cand Florin Talpeș fonda Softwin, împreună cu soția, Măriuca.  Cu răbdare au creat un produs cu valoare de sute de milioane de euro. 

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ni s-a întâmplat de vreo două ori să fim cărăuşi de viruşi infectaţi și transmiteam viruşii clienţilor noştri şi viruşii se manifestau la clienţi. Ei au ajuns să ne reproşeze nouă că îi infectăm, noi având atunci o reputaţie excelentă tehnic vorbind. Noi eram experți în IT şi noi îi infectam”, afirmă Florin Talpeş antreprenor.

Soluțiile pentru protecția propriilor produse aveau sa se dezvolte într-o tehnologica în sine o data cu era internetului. A fost lansat cu numele antivirus Expert, abreviat AVX, iar în 2001 a fost rebotezat Bitdefender

Dar inovatiile merg mai departe. Bătălia împotriva virușilor atinge un nou nivel cu B-HAVE sau Heuristic Analyzer in Virtual Environments, cu ajutorul căruia antivirusul face mai mult decât să reacționeze la noi amenințări când acestea apar. 

Bitdefender Active Virus Control împinge și mai sus protecția, deoarece poate detecta și bloca noii viruși în timp real, pe un sistem care functionează.

 Afacerea care a pornit din România s-a extins rapid în întreaga lume. Compania cu doar 30 de angajați la început îşi vindea softul în România şi Franţa. Cea mai importanța piața este cea din Statele Unite unde se fac aproape jumatate din vânzari.

Doar în ultimii trei ani, specialiștii români de la Bitdefender au înregistrat 42 de brevete pentru tehnologiile-pilon, dintr-un total de 72 recunoscute pâna în prezent. Iar alte câteva zeci de brevete se afla în curs de examinare.

„Toți cei care au brevetat aceste patente sunt specialişti români”, afirmă Liviu Arsene expert în securitate.

Din 2013 încoace compania româneasca a crescut în medie cu 30% pe an, iar pentru 2017 estimeaza un plus de peste 40%.

„Suntem o companie care contrazice modelul, cu cât ești o companie mai mică şi creşti mai repede. Noi suntem genul de companie de creștere mare cu cât devenim mai mari”, spune Florin Talpeş antreprenor.

Bitdefender exporta acum aproximativ 5% din serviciile informatice dezvoltate pe teritoriul României, fiind cel mai mare producător de software autohton. 97% din cifra de afaceri este asigurată din export