Povestea „tulburătoare” a Țăranului cu Maserati. Ce știe despre Andrei Pleșu sau Ion Iliescu

Povestea „tulburătoare” a Țăranului cu Maserati. Ce știe despre Andrei Pleșu sau Ion Iliescu

La ceas de seară primesc un mesaj tulburător pe telefonul mobil. „Salut, aș vrea să-ți dau un interviu în exclusivitate. Nu țin cu Băsescu, aia a fost așa ca să atrag atenția. Aș vrea să mă adresez românilor din țară. Semnat: Țăranul cu Maserati”.

Pentru cei care nu-l știu, îl cheamă Petre Crăete, locuiește în Anglia și a postat peste 200 de filmulețe pe Youtube, toate cu dedicație. I-a făcut testament lui Ogică, s-a îmbrăcat în mumie de Halloween și a trântit cu modestia de pământ ori de câte ori a venit vorba de bani. Spune despre el că e „frumos, deștept și modest”. Luna aceasta împlinește 24 de ani și face un anunț: „cine dorește să-mi fac cadou, îmi doresc un Maserati”.  

E originar din Bumbești-Jiu - „oltean, nu plec nicăieri fără praz” și are mai multe talente ascunse - „eu și pictez și am 100 de poezii scrise. Vreau să scot și o carte – „Florile războiului”, despre trăirile mele, dezamăgiri și bucurii, lupta continuă cu viața”.  Dintre vedetele din România îi place o vedetă la fel de mare ca el: „Andreea Boboacă. E, așa, mai de la țară, ca mine. Aș vrea să ies o dată cu ea. Oricum, nu mi-ar putea rezista: frumos, deștept, inteligent, modest.” Când l-am întrebat ce muzică ascultă a început cu numele grele din muzica simfonică apoi a întors-o: „În același timp, și Nicolae Guță, e tot o formă de artă”.

Înainte să ajungă Anglia un țăran cu Maserati, Petre Crăete spune că ar fi fost cadru militar la Garda Națională, în corpul SPP. Cum a ajuns acolo? „Am fost la un concurs, am dat probe și am intrat. Asta imediat după ce am terminat liceul și am luat BAC-ul cu 8,89”, explică Petre Crăete și îmi arată o poză cu pușca din dotare - trei băieți duri, cu atitudine feroce pentru o luptă de paintball. Imediat, o întoarce: „Mi-am dat demisia și am fost să mă înrolez și în Legiunea Străină, dar mi-a rupt sergentul glezna pentru că nu am fost o dată la apel. Și acolo, dacă lipsești iei bătaie”. Și uite așa, cariera militară a soldatului Petrică se încheie la nici 28 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

La un timp după ce a lăsat pistoalele și puștile mitralieră, Petre Crăete pune mâna pe trafaleți și bidinele: „M-am dus în UK, ca zugrav. Dar pentru scurt timp”. Petre Crăete visa să devină luptător și spune el că experiența îl ajuta să-și vadă visul cu ochii. „De la 8 ani fac sport. De mic trăgeam de fiare și mă antrenam la trânte cu frate-miu. Bineînțeles, eu eram mai bun”.

„225 de kile împing la piept, trag 73 pe braț...” Când a ajuns în Anglia, ziua muncea la glet și la dat cu var, seara mergea la sală să-și antreneze mușchii. La fel de modest, Petre face precizări: „Eu sunt foarte puternic. Adică o spun fără să mă laud, sunt un fenomen: împing la piept cu 225 de kile, la umeri cu 73 de kile pe braț, la triceps cu 180, genoflexiuni – 260 și împins cu gantere la piept cu 80 kg pe braț”. Pentru toate aceste „împingeri” și „trageri”, Petre Crăete mergea la London Shootfighters sau Hooks Gym. „Am aflat că se antrenau marii campioni acolo. Toți prietenii mei mă întrebau de ce continuu acolo, pentru că abonamentul era foarte mare, costa 180 de lire. Ce-i drept, avea jacuzii și toate componentele de lux”, explică Crăete.

Cum s-a făcut bodyguard

După ceva vreme a început să intre „în atenția urșilor” care se antrenau. Chiar mai mult, începuse să-l ia la întrebări un celebru luptător în cușcă, Alex Raid. „A început într-o zi ofticat că atrăgeam atenția deși el era vedeta. Și mi-a zis că degeaba trag de fiare așa, că nu rezistă într-o luptă mai mult de 20 de secunde”.

Petrică n-a stat prea mult pe gânduri și a acceptat provocarea de a se lupta în cușcă cu Alex Raid. „A început lupta, pac-pac - bam – bam. Am dat și eu, mai mult prin aer. Apoi el mi-a prins câteva lovituri de mi-a spart basul și m-a cresta la ochi. Eram terminat, sânge pe mine, iar el făcea show, eram material didactic. Atunci mi-am zis în minte că trebuie să „go for it” și am tăbărât pe el oltenește. I-am tăbărât câteva lovituri până l-am pus la podea și apoi pe el că nu s-a mai putut ridica. M-au despărțit cei prezenți”, se laudă Țăranul cu Maserati. Și, exact ca în filme, luptătorul pus la podea de oltean i-a făcut o ofertă de a-i fi bodyguard.

Petre, un oltean în care urlă modestia

Ideea de a posta filme pe Youtube spune că i-a venit întâmplător.„Mi-a zis frate-miu să fac o filmare, Habar n-aveam că o pune pe Youtube. Și după puțin timp am auzit de mine la tv:„Țăranul cu Maserati”. Despre poreclă spune că nu-l deranjează. „Este un personaj născut din dorința românilor, sunt chiar mândru să fiu acest personaj, haios, deștept, frumos, dar mai ales modest”. Când îi vine câte o idee o notează, iar de cele mai multe ori îl filmează o amică.               

Petre Crăete, Poezie fără titlu (o compoziție „pe loc”)

Am să-ți spun azi despre mine, Că sunt tare, c-o duc bine Să știe întreaga lume, Că doar eu am zile bune Și mă bucur zi de zi, Știu c-așa- ai vrea și tu să fii Dar române, nu gândești! Zi de zi îmbătrânești Și nu ai făcut nimic, Critici tot, dar ești prea mic

Ce știe Țăranul cu Maserati despre câteva personalități din România Ion Iliescu  „Are o vârstă și îl respect, dar... bip”

Andrei Pleșu „Stai să dau un search... da, jos pălăria, îl respect”.

Florin Piersic „Este o mare valoare și acum urmăresc Mărgelatul și o vor face și copiii mei. ”

Benone Sinulescu „L-am cunoscut într-o emisiune, eu din Londra vorbeam, Și ia-m spus că atunci când vine la concerte aici, îi voi fi bodyguard, gratuit”.

Horia Roman Patapievici „Nu știu cine e, stai să dau un search... Îl admir, adică e artist ca și mine, poet, scriitor...”

<iframe width="480" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/MqRKe1fRf2k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>