Editura Evenimentul si Capital

Drepturile Homosexualilor din toată LUMEA devin o PRIORITATE a politicii EXTERNE americane!

Administrația Obama a făcut din drepturile homosexualilor o prioritate a politicii externe americane
Autor: | | 16 Comentarii | 1092 Vizualizari

Departamentul de Stat a numit luni primul său trimis special pentru a pleda pentru drepturile persoanelor lesbiene, gay, bisexuale și transsexuale (LGBT) în întreaga lume.

Randy Berry, un diplomat care și-a declarat orientarea homosexuală, a fost Consul General la Amsterdam din 2012, scrie Reuters. Mai înainte, a lucrat în Nepal, Bangladesh, Egipt, Uganda, Africa de Sud și Noua Zeelandă.

Anunțând numirea, secretarul de stat John Kerry a spus:

„Apărarea și promovarea drepturilor persoanelor LGBT este în centrul misiunii noastre pe frontul drepturilor omului în lume - inima și conștiința diplomației noastre.”  

În noul său rol, Berry este însărcinat cu inițiative guvernamentale menite să reducă violența și discriminarea împotriva homosexualilor din întreaga lume, inclusiv în cele 75 de țări în care relațiile consensuale între persoane de același sex sunt incriminate.

El va avea acces la Global Equality Fund, creat de Departamentul de Stat în 2011, pentru a furniza ajutor de urgență pentru apărarea drepturilor omului în comunitățile LGBT din 50 de țări.

„Într-o perioadă în care mulți LGBT din întreaga lume se confruntă zilnic cu persecuții și violențe, această numire fără precedent demonstrează un angajament istoric fără precedent față de principiul că drepturile LGBT sunt drepturi ale omului”, a declarat Chad Griffin, președintele Human Rights Campaign.

Numirea face parte din decizia administrației Obama de a promova puternic drepturile LGBT pe plan internațional și a face din ele o prioritate a politicii externe americane, scrie Reuters.
Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro