Editura Evenimentul si Capital

Premieră mondială: Romanul "Micul Prinţ" de Saint-Exupéry transpus în balet clasic | Video

"Micul Prinţ" transpus în balet clasic
Autor: | | 0 Comentarii | 177 Vizualizari

După cinematografie, comedii muzicale şi operă, romanului "Micul Prinţ" al scriitorului francez Antoine de Saint-Exupéry a fost transpus în Franţa, în premieră mondială, într-un spectacol de balet clasic, scrie AFP.

"Le Petit Prince Balet" a fost prezentat joi şi vineri seara la Grand Théâtre d'Albi (sud-vestul Franţei), ultimul avatar al povestirii filosofice scrise şi ilustrate de aviatorul şi scriitorul francez, o lucrare umanistă tradusă în peste 250 de limbi şi vândută în 150 de milioane de exemplare în întreaga lume şi al cărei filon pare inepuizabil, potrivit Agerpres.

Pentru două ore, 24 de balerini ai companiei ruso-franceze "Le Palais d'Hiver St Pétersbourg Ballet" a recreat pe scena lumea magică a băieţelului venit de pe minuscula sa planetă şi care a descoperit Pământul cu toată ingenuitatea sa. 

Muzica, de asemenea, clasică se bazeaza pe lucrările compozitorilor iubiţi şi, uneori, interpretaţi de Saint-Exupery, Johann Sebastian Bach şi Jules Massenet. 

În două acte de aproximativ 50 de minute, solistul italian Nicola Lazzaro în vârstă de 25 de ani şi colegii săi de la şcolile clasice de balet rusă şi franceză au etalat întreaga gamă a virtuozităţii în acest domeniu, cu o 'întoarcere' spre modernitate, în coregrafia francezului François Mauduit, în vârstă de 31 de ani, din fosta şcoală de balet creată de Maurice Béjart. 

"Mare noutate este de a fi capabil să transcrie "Micul Prinţ" în balet clasic. Este un tur de forţă. Cred ca este un câştig", a comentat pentru AFP nepotul lui Antoine de C, François d'Agay, invitat să participe la premieră la acest spectacol de balet, citat de AFP.
Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro