Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc: Există riscul ca reducerea CAS să fie o măsură cu termen de expirare: începutul lui 2015!

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc: Există riscul ca reducerea CAS să fie o măsură cu termen de expirare: începutul lui 2015!

Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, susţine că există riscul ca intrarea în vigoare a reducerii CAS la angajator cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie să fie o măsură economică cu termen de expirare: începutul lui 2015.

"Reducerea CAS la angajator cu 5% a fost una dintre principalele măsuri economice pe care PNL le-a susţinut încă din campania electorală pentru parlamentarele din 2012. Multă vreme, insistenţelor noastre li s-a răspuns cu amânări. Ne bucurăm, totuşi, că guvernul Ponta a  dat curs solicitării noastre de reducere a CAS şi această măsură va fi implementată de la 1 octombrie 2014. Îmi exprim speranţa că adoptarea acestei măsuri, pe care parlamentarii liberali au susţinut-o şi votat-o, nu se va dovedi a fi doar o măsură electorală luată de guvernul PSD în prag de alegeri, pentru a impresiona electoratul de Centru-Dreapta. Există riscul ca, în actualul context economic, reducerea CAS să nu fie o măsură sustenabilă și predictibilă pentru mediul de afaceri, guvernul urmând să o elimine la începutul lui 2015. Merită precizat faptul că Guvernul a jonglat cu introducerea măsurii, anunțând-o ca sigură de la 1 iulie 2014, pentru ca apoi să o amâne", se arată în comunicatul de presă transmis de liderul PNL Neamț.

Mugur Cozmanciuc a adăugat că, mediul de afaceri este sufocat de noi taxe și impozite, care arată lipsa de viziune economică a guvernului PSD.

"Subliniez faptul că, fără alte măsuri de dreapta, mediul de afaceri nu va avea spaţiu să se dezvolte şi reducerea CAS va rămâne doar o furtună într-un pahar cu apă. Mă îngrijorează faptul că mediul de afaceri este sufocat de noi taxe şi impozite pe care actualul guvern le inventează şi aplică peste noapte. Toate aceste acţiuni arată lipsa de viziune economică a guvernului PSD şi întreţinerea unei instabilităţi fiscale care dăunează grav economiei.   Mai grav, România se află în recesiune tehnică, în contextul în care ţara noastră a înregistrat cea mai mare scădere economică dintre toate statele membre UE. Problema principală este aceea că dacă PSD va câştiga alegerile şi va rămâne la guvernare şi după noiembrie 2015, atunci birurile pe care le va impune vor fi şi mai aspre,  caz în care reducerea CAS va rămâne fără ecou", se mai arată în comunicatul de presă al liderului PNL Neamț.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mugur Cozmanciuc a mai spus că nici măsurile pe care guvernul le-a anunţat pentru a acoperi reducerea CAS nu sunt în măsură de a garanta că această decizie economică este ireversibilă.

"Atrag atenţia că nu este cert că măsurile guvernului PSD: încasări suplimentare din TVA ca urmare a noilor potenţiale investiţii, recuperarea datoriilor de la firme aflate în insolvenţă, reducerea evaziunii la CAS vor avea un fundament real în economie. De altfel, Consiliul Fiscal a avertizat că fără măsuri sustenabile există riscul de înregistrare a unui derapaj major în politica fiscal-bugetară din 2015 şi chiar apropierea deficitului bugetar de pragul de declanşare a procedurii de deficit excesiv. Sper, deci, că reducerea CAS de la 1 octombrie 2014, o măsură pe care PNL  a dovedit că o susţine fără echivoc, nu se va dovedi a fi doar un tertip electoral în perspectiva prezidenţialelor. Nevoile mediului de afaceri trebuie tratate în permanenţă cu seriozitate şi cu responsabilitate, nu doar atunci când interesul electoral o cere. Ca preşedinte al PNL Neamţ este responsabilitatea mea să mă asigur că mediul de afaceri din judeţ are toate condiţiile necesare pentru dezvoltare", a mai spus liderul PNL Neamț.