Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: „Prezenţa la vot nu este un folos necuvenit”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: „Prezenţa la vot nu este un folos necuvenit”

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi-a exprimat aseară, într-o emisiune televizată, nedumerirea faţă de hotărârea instanţei în ceea ce-l priveşte, arătând că nu înţelege cum de a putut primi o asemenea condamnare, pe care o consideră nedreaptă.

„Eu nu înţeleg cum am putut să primesc această condamnare. Prezenţa la vot nu este un folos necuvenit. Dreptul la vot este ceva ce am câştigat şi ce ni se cuvine”, a declarat Liviu Dragnea în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire”, moderată de Radu Tudor.

Liviu Dragnea a explicat că prezenţa la vot nu a reprezentat un folos patrimonial necuvenit pentru PSD, după cum au susţinut cei care l-au condamnat în primă instanţă. De asemenea, şi celelalte partide, nu numai PSD, şi-au mobilizat electoratul la vot, a punctat Dragnea.

“Prima instanţă m-a condamnat pentru două lucruri. Primul dintre ele este o adresă care a plecat din sediul de campanie al PSD înaintea referendumului, într-o zi în care eu nici măcar nu eram prezent. De altfel, când m-am întors am şi anulat acea adresă. La instanţă au venit oameni şi au declarat sub jurământ că eu n-am avut nicio legătură cu adresa respectivă. Pentru a doua parte, am fost condamnat la o acuzaţie care nici măcar nu apărea în rechizitoriu. Listele electorale sunt publice, nu sunt documente secrete. Prezenţa la vot reprezintă, în viziunea celor care m-au condamnat, un folos patrimonial necuvenit pentru PSD. Ceea ce am făcut la referendum am făcut şi în 2012, cum de altfel au făcut toate partidele politice, adică am mobilizat electoratul”, a mai spus politicianul Liviu Dragnea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele PSD a atacat caracterul politic al Dosarului Referendumul, l-a criticat dur pe preşedintele Iohannis, ca şi pe premierul Ciolos, revenind totodată pe poziţiile anti-băsiste de altădată. Este posibil ca Dragnea, cu sprijinul uni părți importante din PSD, să impună o schimbare a politicii generale a partidului şi, de asemenea, să conducă la un atac puternic asupra adversarilor politici. Este de asteptat, ca din acest moment, să asistăm la o campanie locală mult mai animată.