Prietenii condamnatului năuc

Prietenii condamnatului năuc

Dan Voiculescu nu s-a împăcat cu ideea că va sta câțiva ani în spatele gratiilor. Nu s-au obișnuit cu această realitate nici angajații săi de top, vedetele politice ale condamnatului. Și atunci discută, mult și prost, în încercarea de victimizare a șefului captiv.

În ciuda cutumei de bun simț care interzice comentarea unei hotărâri judecătorești, seară de seară, în emisiunile Antenei 3 magistratul care l-a trimis la închisoare pentru 10 ani pe Dan Voiculescu este etichetat în fel și chip.

Astfel, începând cu 8 august, am aflat despre judecătoarea Camelia Bogdan că ”nu avea aviz pentru detașare”, că ”nu era numită judecător la Curtea de Apel”, că ”s-a antepronunțat”, că ”a fost imparțială”, ”a dat o decizie abuzivă”,  că ”este manipulată”, că ”pune presiune pe alți magistrați”.

Cine susține toate aceste grozăvii despre un magistrat în fața a milioane de gură cască din fața televizoarelor? O specie aparte de analiști-jurnaliști invitați și plătiți permanent de marele și neînțelesul condamnat însingurat. Evident, strânsura de seară comentează procesul în baza dreptului la liberă exprimare, drept garantat de Constituția regimului dicatorial al lui Traian Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acestora li se adaugă doi penali care trimit scrisori din închisori. Nici ei nu înțeleg ce li se întâmplă. Sorin Pantiș și George Copos, doi foști înalți demnitari care admiră acum un petec de cer printr-un colț de fereastră. O acuză pe aceeași judecătoare că are un ghimpe împotriva lor. Susțin că nu au spălat bani ci au plătit mii de angajați și au contribuții decisive în cercetarea românească.  

În această atmosferă toxică, inspecția judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii verifică. Mai precis, inspectorii se chinuie să probeze evidența: zi de zi se fac presiuni imense la adresa unui judecător. Se induce astfel ideea că politicienii sau proprietarii de media nu trebuie condamnați. În caz contrar, luați aminte ce riscă cel care îndrăznește să o facă.

Întors din vacanță, CSM poate își amintește că are semnat un protocol cu CNA. Și poate sesizează linșajul la adresa colegului judecător și poate se ia o măsură legală și poate vom trăi într-o țară normală.