PRIMA reacție a lui Adrian Năstase după arestare. Ce a SCRIS fostul premier pe blogul personal

PRIMA reacție a lui Adrian Năstase după arestare. Ce a SCRIS fostul premier pe blogul personal

La 24 de ore după ce-a fost arestat și încarcerat la Penitenciarul Rahova, sub acuzația de şantaj şi luare de mită, fostul premier Adrian Năstase a postat pe blogul personal că nu și-a închipuit "că răzbunarea politică poate merge atât de departe și că ea poate îmbrăca forme atât de perverse".

Năstase susține că avea informații din zona Palatului Cotroceni, chiar cu câteva zile înainte de Revelion, că sentința din Dosarul Zambaccian va fi de închisoare cu executare, atât pentru el, cât și pentru soția sa, Dana Năstase. Totodată, fostul premier consideră că în spatele acestei decizii judecătorești se află președintele Traian Băsescu. "Nu consider că cele două complete de recurs de la ICCJ, conduse de judecătorii cenzuraţi de Băsescu (vă aduceţi aminte de refuzul său de a o numi ca preşedintă a ICCJ pe judecătoarea Bărbulescu?) pot fi identificate cu "justiţia din România". Ele reprezintă, din păcate, justiţia politică a lui Băsescu, un instrument de luptă,  sub aparenţa justiţiei, împotriva adversarilor politici", susține Adrian Năstase, pe blogul său.  Fostul premier a mai precizat că, de data aceasta, vina nu îi aparține exclusiv șefului statului, făcând referire la propriul partid: "În orice caz, de data asta nu voi mai putea spune că este exclusiv vina lui Băsescu. Răul poate fi făcut nu doar prin acţiune ci şi prin inacţiune. Faptul că actuala coaliţie a consolidat mecanismele prin care Băsescu controlează sistemul judiciar la vârf, aplicând, în continuare, reguli aberante, este o mare neîmplinire.În loc să se concentreze pe adoptarea unor legi moderne, echilibrate, pe efortul de revizuire a Constituţiei, actuala coaliţie se ocupă, nejustificat de mult, în opinia mea, de conflictele locale din teritoriu". Pe de altă parte, fostul premier mai spune că noaptea petrecută la Penitenciarul Rahova i-a limpezit gândurile și l-a ajutat să ajungă la niște concluzii pe care le va împărtăși atunci când va fi cazul. "Subliniez, eu nu atac JUSTIŢIA ca atare – am dovedit ca jurist, ca profesor de drept dar şi prin adoptarea unor reglementări importante ce guvernează şi astăzi activitatea în domeniul justiţiei, că respect valorile justiţiei. Eu mă refer la o anumită sentinţă, dată de unanumit complet, în anumite condiţii. Şi consider că această sentinţă, nu poate fi subsumată JUSTIŢIEI, independente ci doar unei activităţi politice partizane. Din păcate…", conchide Năstase. CITIȚI ȘI:

  • DOSARUL ”ZAMBACCIAN”. Adrian Năstase, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare: "Pedeapsa este îngrozitoare şi injustă!" Fostul premier a fost încarcerat la Rahova
  • Marian Vanghelie, despre condamnarea lui Adrian Năstase: "E dezastruos! A adus și el niște servicii acestei țări (...) Creăm un precedent periculos "