PRIMA REACȚIE a lui Iohannis despre ancheta parlamentară a alegerilor din 2009

PRIMA REACȚIE a lui Iohannis despre ancheta parlamentară a alegerilor din 2009

Președintele Klaus Iohannis a criticat faptul că majoritatea PSD-ALDE are ca principală preocupare comisia de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009, în detrimentul îndeplinitii lucrurilor pe care le-a promis coaliția în programul de guvernare.

„Văd în ultima perioadă că Parlamentul se preocupă de o comisie de anchetă pentru alegerile din 2009. Sincer nu cred că asta a fost prioritatea numărul unu pentru Parlament. Eu nu voi face nimic să împiedic această comisie, dar să nu uite totuși Parlamentul și actuala coaliție de guvernare că țara are alte priorități. Bunăoară, marile achizții din Apărare stau de câteva săptămâni în sertar, iar Parlamentul se preocupă de alegerile din 2009”, a afirmat șeful statului.

Secretarul Camerei Deputaţilor Ioana Bran a anunțat că, marți, la Birourile permanente reunite au fost depuse două propuneri cu privire la comisiile de anchetă, una dintre ele referindu-se la posibilitatea Parlamentului de a înfiinţa o comisie de anchetă chiar dacă există o anchetă a Parchetului în paralel. 

După ce Parchetul a început o anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, parlamentarii nu renunță la comisia lor care are același obiect. Ieri, în conducerea celor două Camere s-au făcut două propuneri: să se modifice Statutul deputaților astfel încât să poată fi făcută o anchetă parlamentară paralel cu cea a Parchetului iar persoanele care sunt chemate la audieri sunt obligate să vină la aceste comisii de anchetă. 

Ne puteți urmări și pe Google News