Prima rectificare bugetară din 2015

Prima rectificare bugetară din 2015

Executivul se întâlnește în ședință extraordinară mâine pentru a aproba prima rectificare bugetară din acest an.

Potrivit documentului publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, majoritatea mi nisterelor vor primi bani în plus, cu excepția ministerului Sănătății și a celui al Transporturilor, pentru care bugetele scad. Proiectul de ordonanță de urgență propune ca Ministerul Finanțelor să beneficieze, la capitolul acțiuni generale, de 712 milioane de lei, în timp ce Ministerul Afacerilor Interne ar urma să primească 565 de milioane de lei, cei mai mulți bani urmând să fie alocați pentru asigurarea drepturilor salariale. De asemenea, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor ar urma să primească 305 milioane de lei, din care 288 de milioane s-ar îndrepta către proiectele finanțate din fonduri externe nerambursabile postaderare.

Proiectul propune diminuarea bugetului alocat Transporturilor cu 985 milioane lei. Scăderea se va realiza prin diminuarea cu un miliard de lei a alocărilor bugetare la capitolul „Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare”.

De asemenea, fondurile pentru Ministerul Sănătății ar urma să scadă cu 613 milioane de lei, din care 792,3 milioane lei sunt transferuri către bugetul fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Ne puteți urmări și pe Google News