Editura Evenimentul si Capital

Primarul care a plâns când și-a semnat demisia, după ce a recunoscut conflictul de interese! Deputat PSD: "Este o lege bolnavă"

Constantin Constantinescu FOTO: www.monitoruldevaslui.ro
Autor: | | 7 Comentarii | 2422 Vizualizari

De luni, Bârladul nu mai are primar. Constantin Constantinescu si-a anuntat demisia din functie în plenul sedintei de ieri a Consiliului Local. Discursul deputatului PSD Adrian Solomon, cel care l-a „reinventat” politic pe Constantinescu, l-a fãcut pe de acum fostul primar al Bârladului sã pãrãseascã sala în lacrimi. Edilul a subliniat cã la baza demisiei sale stau motive medicale; Solomon, în schimb, a spus cã Titi a fost victima unor legi bolnave.

edintã cum nu a mai fost, ieri, la Barlad, ca urmare a intalnirii lunare a alesilor orasului. Consilierii locali au avut pe ordinea de zi doar 12 proiecte de hotãrare, insã cu totii au asteptat sã vadã dacã „zvonurile legate de demisia primarului” se vor adeveri. Prin urmare, dupã votul la ultimul proiect, presedintele de sedintã i-a dat cuvantul lui Constantinescu. Dupã ce a citit integral textul demisiei pe care a inaintat-o prefectului de Vaslui, Constantinescu a tinut sã multumeascã, in ordine, consilierilor, presei si colegilor din Primãrie, cu care a lucrat pret de aproape 11 ani, scrie Monitorul de Vaslui.

„Asta este decizia pe care am luat-o si vreau sã le multumesc in primul consilierilor, alãturi de care am fãcut multe lucruri bune pentru acest oras si care m-au sprijinit in initiativele mele. Pe urmã, trebuie sã multumesc si presei, care, de pe pozitia pe care a avut-o de-a lungul acestor ani, a fost de fapt adevãrata mea opozitie la Barlad. Nu in ultimul rand (pauzã, lungã, n.r.), trebuie sã le aduc multumiri colegilor din Primãrie, alãturi de care am lucrat foarte bine toti acesti ani… Plec cu sentimentul lucrului implinit, dar din motive de sãnãtate, asa cum am scris si in demisie”, a spus fostul primar.

Lăudat de parlamentar

Sarcina evocãrii celor mai mari realizãri ale de-acum fostului primar Constantinescu i-a revenit deputatului Solomon. Acesta a tinut un discurs care l-a fãcut pe primar sã pãrãseascã in lacrimi sala de sedinte. Pentru Solomon, adevãratul motiv pentru care primarul a demisionat este faptul cã a cãzut victimã unor legi bolnave. Mai mult, fostul edil poate fi comparat chiar cu europarlamentarul Mircea Diaconu, cel care „a invins sistemul”.

„Domnul primar a fost cel mai longeviv si productiv primar postdecembrist. Trebuie sã ii multumim pentru toate lucrurile bune pe care le-a fãcut, dar si pentru cele pe care a intentionat sã le facã, insã nu a fost pe deplin sustinut. Este omul pe care dumneavoastrã trebuie sã il chemati de acum de fiecare datã cand veti inaugura vreo investitie care ii poartã amprenta. Este o obligatie a noastrã, a tuturor, o dovadã de corectitudine. Orasul ar trebui sã fie mandru cã a avut un asemenea primar, care, din nefericire, a cãzut victimã unor legi bolnave. Incompatibilitatea nu ar trebui sã fie un motiv de a fi fortat sã renunti la o functie in care ai fost ales. Asa cum Mircea Diaconu a invins sistemul si a ajuns europarlamentar, asa o va face si domnul primar. Eu il asigur cã imi voi pune la dispozitie toate armele de care dispun pentru ca si domnul primar sã rãzbatã”, a spus Solomon.

Incompatibilitatea

Consilierii au luat act de demisia primarului, in timp ce fostul edil a pãrãsit sala de sedinte in lacrimi, insotit de Adrian Solomon. Parlamentarul a vorbit de incompatibilitate in contextul in care Constantinescu a recunoscut cã se face vinovat de semnarea unui contract de executiei a lucrãrilor din cartierul Deal II, in conditiile in care firma la care este actionar avusese anterior relatii comerciale cu executantii lucrãrii.

Pe 21 aprilie judecãtorii din Barlad se vor pronunta definitiv asupra intelegerii pe care fostul primar Constantinescu a semnat-o cu procurorii si in care a recunoscut cã se face vinovat de conflict de interese. Ca urmare, a fost condamnat la un an de detentie cu suspendare.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro