Primarul din Otopeni vrea ca strada Iancu Jianu, pe care locuia Adrian Iovan, să poarte numele pilotului

Primarul din Otopeni vrea ca strada Iancu Jianu, pe care locuia Adrian Iovan, să poarte numele pilotului

Primarul oraşului Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, va propune în următoarea şedinţă de consiliu local ca strada pe care locuia pilotul Adrian Iovan să îi poarte numele. Acest lucru se va întâmpla în maximum două săptămâni.

În următoarea şedinţă de consiliu local, primarul oraşului Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, va propune un proiect de hotărâre ce prevede schimbarea numelui străzii Iancu Jianu, pe care locuia pilotul, în Adrian Iovan, potrivit cancan.ro

Potrivit sursei citate, acesta nu este primul caz în oraşul Otopeni când o stradă este denumită după un pilot militar. Astfel, o altă stradă din oraş se numeşte Lucian Popa, un regretat pilot care a murit după ce a pierdut lupta cu o boală necruţătoare.

“A murit din cauza unei boli incurabile. Popa Lucian il chema, iar acum o strada care se intersecteaza cu Zborului ii poarta numele. El era comandor, era unul dintre cei mai buni piloti pe avionele Spartan si Hercules. In maximum doua saptamani proiectul cu strada Adrian Iovan va fi supus votului consilierilor, eu cred ca va fi aprobat imediat”, a declarat primarul Silviu Constantin Gheorghe, pentru cancan.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tragedia din Apuseni

Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion, studentă în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni, de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forțat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.