Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert- Kalman, a DEMISIONAT din funcţie

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert- Kalman, a DEMISIONAT din funcţie

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, a demisionat din funcţie, după ce a fost trimis în judecată de DNA, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

Informaţia a fost confirmată de avocatul lui Raduly Robert-Kalman, Milu Timoce, care a declarat că primarul era hotărât să renunţe la funcţie şi a spus că este un gest de onoare şi de moralitate.

"În cursul zilei de astăzi, ca urmare a dispunerii trimiterii în judecată de către DNA, domnul primar şi-a dat demisia şi a renunţat la funcţia de primar al municipiului Miercurea Ciuc. Dânsul a spus că este un gest de onoare şi de moralitate, până la urmă, în contextul în care procurorii DNA l-au trimis în judecată şi dânsul a spus că nu se va mai putea prezenta în faţa comunităţii în acest context şi să reprezinte comunitatea din municipiu", a declarat avocatul Milu Timoce pentru Agerpres.

Acuzat de abuz în serviciu

Ne puteți urmări și pe Google News

Primarul şi viceprimarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, respectiv Szoke Domokos, au fost suspendaţi din funcţie în data de 14 mai, prin ordine ale prefectului Harghitei, Andrei Jean Adrian, potrivit legii, după ce faţă de cei doi s-a dispus măsura arestului la domiciliu, în dosarul în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

În cursul zilei de miercuri, primarul Raduly Robert-Kalman şi viceprimarul Szoke Domokos au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, în stare de arest la domiciliu, într-un dosar în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, Raduly Robert-Kalman este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (3 infracţiuni) şi conflict de interese, iar Szoke Domokos va fi judecat pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infracţiuni) şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

Printre acuzaţiile aduse primarului Raduly este şi aceea că, în perioada septembrie-octombrie 2014, în calitate de edil, a aprobat ilegal o autorizaţie de construcţie pe baza unor documentaţii incomplete, aferente reabilitării/modernizării unui imobil în care îşi desfăşoară activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universităţii Sapientia.

Acest lucru s-a produs şi ca urmare a relaţiilor existente între Robert-Kalman Raduly şi conducerea instituţiei de învăţământ, primarul fiind şi cadru didactic la filiala din municipiu a universităţii respective.

De asemenea, potrivit sursei citate, în perioada 2007 - 2011, Robert-Kalman Raduly şi Domokos Szoke au aprobat efectuarea de plăţi nejustificate, în mai multe tranşe, în favoarea SC Topo Service SA în lipsa recepţiei legale a lucrărilor de cadastru general efectuate de această firmă.