Primarul Pandele, achitat de Tribunalul Bucureşti

Primarul Pandele, achitat de Tribunalul Bucureşti

Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a fost achitat de Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care era acuzat că a emis ilegal o autorizaţie de construire a unui complex rezidenţial, pentru obţinerea căreia Oguz Yilaz a oferit 180.000 de euro mită.

Hotărârea Tribunalului Bucureşti, de achitare a primarului din Voluntari, Florentin Pandele, a arhitectului-şef Iosif Moscu şi a secretarului general Carmen Şerban nu este, însă, definitivă.

Cei trei sunt acuzaţi de DNA că au emis, în fals, autorizaţia de construire a complexului rezidenţial Athos, în contextul în care Oguz Yilaz a plătit 180.000 de euro pentru ea. Actul a fost anulat, în aceeaşi zi, de primarul Pandele & company, dar după ce a intrat în posesia lui Yilaz, care l-a folosit în vederea obţinerii, de la alte instituţii ale statului, a celorlalte avize necesare.

În această situaţie, dezvoltatorul imobiliar a încheiat antecontracte de vânzare-cumpărare a unor locuinţe din ansamblul imobiliar ce urma să fie construit, încasând, astfel, aproximativ cinci milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Abia după ce DNA a demarat cercetările, angajaţii Primăriei Voluntari au depus eforturi pentru intrarea în legalitate.