Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a explicat pe Facebook ce a înlocuit bordurile cu diafragme: "Îi vom impiedica pe şoferii care parcau pe spaţiul verde să o mai facă de acum înainte"

Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a explicat pe Facebook ce a înlocuit bordurile cu diafragme: "Îi vom impiedica pe şoferii care parcau pe spaţiul verde să o mai facă de acum înainte"

Robert Negoiţă a postat pe reţeaua de socializare o serie de imagini cu bordurile erodate, cu modificările făcute, dar şi cu un mesaj în care explică motivul pentru care a ales ca pună diafragme de-a lungul marilor bulevarde din Sectorul 3.

Deşi foarte mulţi cetăţeni s-au arătat nemulţumiţi şi chiar i-au scris primarului pe reţeaua de socializare, Robert Negoiţă consideră că înlocuirea bordurilor cu diafragmele, care sunt tot nişte borduri mai înalte vopsite în culoarea roşie, a fost o alegere bună. Costurile acestui proiect nu a fost însă menţionat de primarul Sectorului 3.

“De ce am înlocuit bordurile cu diafragme? De ce sunt aşa de înalte? De ce sunt colorate?”, sunt întrebările pe care le primesc despre lucrările de modernizare din sector.

1. Am pus diafragme în locul bordurilor duble, suprapuse, printre care creştea iarbă şi erau inestetice. De asemenea, am înlocuit bordurile care delimitează scuarurile şi care s-au degradat în timp, lăsând noroiul din zonă cu spaţiu verde să se scurgă pe şosea. Şi tot cu ajutorul diafragmelor îi vom impiedica pe şoferii care parcau pe spaţiul verde să o mai facă de acum înainte. Cu aceste diafragme am delimitat şi aleile principale de spaţiul verde dintre blocuri. Prin gardurile fără o bază solidă de beton şi adesea îndoite şi ruginite, noroiul se scurgea cu uşurinţă pe alei.

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Ca să prevenim toate situaţiile descrise mai sus, era nevoie ca diafragmele să fie înalte. Altfel, ar fi fost ineficiente şi, din nou, trecute cu usurinţă cu vederea de către şoferi. În plus, aceste diafragme sunt din beton, care e cel mai rezistent material din construcţii, aşa că vor avea o durată foarte lungă de viaţă.

3. Am avut de ales între a pune obişnuitele betoane gri şi aceste diafragme colorate, care să aduca mai mult dinamism felului în care arată Sectorul 3. Ştiu că orice culoare aş fi ales împreună cu echipa de arhitecţi cu care mă consult, ar fi existat voci care să o conteste.

Dar nu ma deranjează, ba chiar mă ajută să îmi scrieţi sau trimiteţi fotografii cu lucrări la care execuţia vi se pare că lasă de dorit. Astfel, eu pot să cer verificarea lucrării şi eventual refacerea ei. Acolo unde se va dovedi că firma nu a înţeles corect planul sau a executat greşit lucrarea, va suporta refacerea acesteia din propriul buzunar", a scris Robert Negoiţă pe reţeaua de socializare.