Primarul Timișoarei a cumpărat un bordel

Primarul Timișoarei a cumpărat un bordel

Edilul Nicolae Robu, prin consilierii locali, a obținut dreptul de preemțiune în cazul clădirii în care a funcționat cea mai cunoscută casă de toleranță din oraș, Șari Neni. În prezent, imobilul, care va fi transformat în grădiniță, e co-proprietatea unui avocat inculpat într-un dosar al DNA. Primăria Timișoara îi va vira în conturi 120.000 de euro

Clădirea de pe strada Romulus nr.32, în care a funcționat super-bordelul interbelic ce purta numele proprietarei locului, Șarlota (Charlotta Földessy), avea felinar roșu la intrare. Aparent, în locație funcționa un restaurant cochet. Din local se ajungea ușor în patul unor frumuseți ale vremii, unde domnii își satisfăceau toate fanteziile. „Era un restaurant, fetele cântau la pian, se făcea conversație, abia apoi se urca în camere“, relatează istoricul Ion Hațegan. Beneficiarii își amintesc că serviciile erau ireproșabile și că oferta era prezentată în albume cu fotografii realizate cu profesionalism. Comuniștii au transfromat locul în bufet, care, după Revoluție, sub numele „Intim“, s-a redeschis ca restaurant și hostel.

Afacere liberală

Robu le-a cerut consilierilor să voteze preemțiunea, în condițiile în care birourile „Spații cu altă destinație, Sport și Cultură“, respectiv „Școli și Spitale“ consideră că nu au ce face cu imobilul. „Consilierul local Simion Moșiu (n.r. - PNL) a cerut o audiența la mine și mi-a spus despre ce este vorba“, a explicat edilul, la ședința Consiliului Local de vineri. Tot el a spus că în fostul stabiliment de moravuri ușoare se va amenaja o grădiniță, ori se vor face locuințe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Culmea, la nici 100 de metri distanță se găsește o grădiniță abandonată de Primărie. „Lipit de Colegiul Bănățean e o grădiniță, unde am fost și eu pe vremuri, care e abandonată de primărie, de ani“, spune revoluționarul Corneliu Vaida.

Proprietar penal

Restaurantul „Intim“ e co-proprietatea avocatului Marin Bîlc, inclupat în dosarul ce-i incriminează pe foștii șefi ai Poliției Județului Timiș, Sorin Munteanu și Dumitru Pavel. Toți erau parte din gruparea infracțională a lui Iulian Boț, zis „Viscol“, liderul unui clan țigănesc din Lugoj, care făcea afaceri ilegale cu mașini. Avocatul încasa șpăgi de mii de euro de la țigan, pentru a-i influența pe comisarii de poliție să-i „rezolve“ favorabil dosarele în care era cercetat.

Vila Muhle a florarului decorat de Franz Joseph, neinteresantă

Deși ar fi costat mai puțin, 100.000 de euro, și reprezintă un monument de arhitectură, primarul Nicolae Robu a refuzat exercitarea dreptului la preemțiune în cazul casei primului florar imperial, Wilhelm Mühle (1844 – 1908), cel căruia timișorenii îi datorează statutul de „oraș al florilor“. L-a împresionat întratât pe împăratul Franz Joseph, încât acesta i-a acordat titlul de furnizor de flori al Curții Imperiale de la Viena și a celei Regale de la Budapesta, decorându-l cu ordinul „Crucea de aur cu coroană“. Când primăria a fost ofertată să cumpere vila (ajunsă proprietatea clanului Cârpaci), Robu s-a opus. „Nu este de interes pentru Primărie“, explica, la momentul respectiv, primarul.