Prin ce COȘMAR a trecut o tânără care a vrut să-și schimbe culoarea ochilor

Prin ce COȘMAR a trecut o tânără care a vrut să-și schimbe culoarea ochilor

O studentă din Marea Britanie ar putea rămâne oarbă după ce a suferit o operație de implantare a unor discuri colorate, care să-i schimbe permanent culoarea ochilor, relatează Daily Mail.

Shenise Farrell, din Londra, a decis că vrea să-și schimbe culoarea ochilor, din negri în căprui deschis, și a căutat pe Internet o clinică care să efectueze o asemenea operație. După îndelungi căutări, a descoperit că medicii de la o clinică din Panama fac implanturi cu niște discuri colorate, asemănătoare lentilelor de contact, intervenție ce costa 8.000 de lire sterline. Însă, atunci când a ajuns la clinică, medicii i-au spus că nu mai au pe stoc culoarea căprui deschis și i-au propus să opteze pentru albastru, iar tânăra a fost de acord. Însă, la finalul intervenției care a durat aproximativ 20 de minute, Shenise a avut un șoc: vedea ca prin ceață. Medicul care a operat-o i-a spus că este ceva normal după o asemenea intervenție și că, în decurs de două săptămâni, totul se va rezolva.

Odată ajunsă acasă, starea tinerei s-a agravat, ea ajungând să nu mai poate distinge nici măcar literele de pe primul rând al panoului oftalmologic. Specialiștii britanici pe care i-a consultat au fost uimiți de intervenția suferită în Panama, spunând că nu au mai văzut așa ceva și că nu prea știu cum să o trateze. În final, ei au decis să-i înlăture implanturile, operație ce a presupus și o incizie în cornee, existând astfel riscul ca tânără să orbească total. Astfel, Shenise va avea de așteptat încă trei luni, atât cât durează covalescența, pentru a vedea dacă vederea ei va fi sau nu salvată.

Ne puteți urmări și pe Google News