Editura Evenimentul si Capital

Problema fără rezolvare: despăgubirile deponenților FNI

Autor: | | 4 Comentarii | 1271 Vizualizari

Statul român nu are o soluție concretă pentru rezolvarea situației foștilor deponenți la FNI. De ani de zile, procesul de despăgubire continuă să fie blocat.

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), instituția moștenitoare a AVAS, „se află în imposibilitate temporară de a pune în executare sentințele prin care AAAS a fost obligată la plata despăgubirilor către foștii deponenți FNI”, din cauza problemelor financiare apărute începând cu octombrie 2008, ca urmare a popririi conturilor AAAS de către tot mai mulți creditori care au apelat la executorii judecătorești. Aceasta este explicația pe care o dă Nicolae Minea, președintele AAAS, la o interpelare pe această temă formulată de senatorul Viorel Grigoraș.

Minea dă asigurări că „AAAS analizează mai multe posibilități de rezolvare a acestei situații, împreună cu alte instituții ale statului”. Așadar, momentan, nu există nicio soluție concretă pentru despăgubirea foștilor investitori păgubiți.

Oficialul Autorității mai precizează că „AAAS a devenit debitoare în dosarul FNI în mod indirect, neavând nicio implicare în fenomenul în cauză”.

Fostul AVAS a preluat de la CEC toate drepturile şi obligaţiile care decurg din actele juridice pe care le-a încheiat cu Fondul Naţional de Investiţii şi/sau cu SOV INVEST. 
Alte articole din categoria: Banii tai

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro