Procurorii au impiedicat un macel in lumea interlopa

Procurorii Parchetului General au retinut, ieri, cinci membri ai unei grupari infractionale din judetul Neamt, care se pregateau sa-si atace rivalii, declansand astfel un razboi pentru controlul lumii interlope din orasul Piatra-Neamt.

Adrian Botez, Costel Acozmei, Vasile Mazilu, Ion Zavate si Florin Savu fac parte dintr-o banda cunoscuta sub numele de „Donose”. In noaptea de Revelion, intr-un club din Piatra-Neamt, acestia s-au luat la bataie cu gruparea rivala din oras, conflict care s-a continuat si pe holurile spitalului judetean de urgenta, unde au ajuns o parte dintre ei.

In urma acestor altercatii, seful bandei „Donose”, Adrian Botez, l-a trimis pe locotenentul sau Florin Savu, zis si Ciccio, in Italia, de unde a cumparat arme de foc - revolvere, Uzi si pistoale cu amortizor - procurate prin intermediul unei filiere de contrabandisti despre care procurorii au indicii ca ar fi coordonata de Ion Clamparu, urmarit international de mai multi ani.

Potrivit Parchetului General, ei planuiau ca apoi sa-i atace cu aceste arme pe rivalii lor si sa-i lichideze. Izbucnirea acestui razboi a fost insa impiedicata de procurori, care, impreuna cu o echipa formata din ofiteri de politie, lucratori SRI si luptatori din cadrul Gruparii Speciale de Interventii Acvila, au descins in locuinta lui Botez, unde au gasit si o parte din arme. Totodata, anchetatorii i-au retinut pe cei cinci membri ai gruparii „Donose” si au cerut judecatorilor arestarea lor pentru o perioada de 29 de zile.

Ne puteți urmări și pe Google News