Procurorul aplaudac, în aceeaşi sală cu Kovesi

Procurorul aplaudac, în aceeaşi sală cu Kovesi

La bilanţul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj a participat, pe lângă procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, şi procurorul aplaudac Dănilă Suciu.

Kovesi a declarat imediat după bilanţ, referitor la prezenţa lui Dănilă Suciu în sală, că nu ştie de ce Ilie Botoş nu a sesizat comisia de disciplină a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). „Sancţionarea procurorilor e un atribut care aparţine în exclusivitate CSM. Mă întrebaţi cu privire la un eveniment care a fost înainte de preluarea mandatului şi nu vă pot răspunde“, a spus procurorul general al României. S-a întâmplat în 2004

Pe 8 mai 2004, Dănilă Suciu a participat un miting electoral unde Ioan Rus, în prezent vicepreşedinte al PSD, şi-a anunţat candidatura la primăria clujeană. Suciu a fost fotografiat în timp ce aplauda frenetic şi scanda lozinci de genul: „Să vie, să vie Rus la primărie“. La câteva zile de la miting, Ilie Botoş, fostul procuror general al României, l-a demis pe Dănilă Suciu, dar „a uitat“ să sesizeze comisia de disciplină din cadrul CSM. Dacă Ilie Botoş ar fi respectat procedurile legale, procurorul Dănilă Suciu ar fi fost sancţionat cu excluderea din magistratură pentru o perioadă de până la doi ani sau pe viaţă, deoarece statutul de magistrat nu-i permitea să se implice în viaţa politică.

Ne puteți urmări și pe Google News