Profesor bursier Cambridge: Codul etic nu conține prevederi privind protecția cadrelor didactice

Profesor bursier Cambridge: Codul etic nu conține prevederi privind protecția cadrelor didactice

O profesoară de limba engleză, din Cluj-Napoca, bursieră Cambridge, atrage atenția că proiectul privind codul etic din învățământ nu conține prevederi privind protecția dascălilor, potrivit mediafax.ro.

Profesoara de limba engleză Cătălina Cocan a precizat că proiectul le interzice profesorilor să îi jignească pe elevi, dar nu există şi o reciprocitate, pentru protecţia cadrelor didactice.

"Ideea Codului etic este bună, era necesar un astfel de cod, mai ales în ceea ce priveşte meditaţiile care nu trebuie să fie făcute de profesori pentru elevii cărora le predau la clase. Codul spune că profesorilor nu le este permis să îi jignească pe elevi, dar nu există şi o reciprocitate, pentru că sunt cazuri în care elevii vorbesc urât cu noi. Nu există o protecţie a cadrelor didactice. Noi trecem, uneori, dincolo de limitele răbdării cu elevii şi trebuie să există prevederi pentru stoparea unor comportamente inadecvate ale acestora", consideră profesoara Cocan.

Cătălina Cocan are 32 de ani şi predă limba engleză la Şcoala "Alexandru Vaida Voevod" din Cluj-Napoca, şi a fost recompensată cu o bursă de către Cambridge English Language Assessment, care face parte din Universitatea Cambridge, pentru obţinerea căreia a concurat alături de mii de dascăli din întreaga lume. Bursa îi va permite să participe, în luna aprilie, în localitatea Harrongate din Marea Britanie, la o conferinţă internaţională a profesorilor de limbă engleză din întreaga lume. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Proiect în dezbatere: Profesorii nu pot primi cadouri, nu pot preda propriilor copii și nu pot face meditatii cu proprii elevi