Profesorii merituoşi rămân fără distincţii şi anul acesta

Profesorii merituoşi rămân fără distincţii şi anul acesta

Dascălii trebuie să-şi ia gândul în 2011 şi de la distincţiile "Gheorghe Lazăr" sau de la diplomele de excelenţă, nu doar de la măririle salariale câştigate în instanţă.

Din 2009, profesorii români valoroşi nu mai primesc decât recunoştinţa elevilor, pentru că nici vorbă să fie răsplătiţi şi cu o creştere salarială pentru activitatea lor. Distincţiile "Gheorghe Lazăr" sau diplomele de excelenţă, care le aduceau dascălilor un plus la leafă de până la 20% au rămas o amintire.

Rămaşi fără răsplată

Nicoleta Manole este educatoare în Râmnicu-Vâlcea din 1972, iar în 2009 a obţinut diploma de excelenţă care i-ar fi asigurat un surplus de 20% la salariu, bani pe care nu i-a văzut nici doi ani mai târziu şi, potrivit oficialilor, nici nu-i va mai vedea decât dacă va participa la o nouă competiţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nici până astăzi nu am primit această diplomă, iar în luna decembrie 2010 am făcut o cerere către Inspectoratul Vâlcea, prin care am solicitat să mi se elibereze o adeverinţă din care să rezulte că am câştigat acest concurs, dar nu am primit încă niciun răspuns. Cum este posibil ca în alte localităţi ale judeţului să se acorde aceste distincţii încă din anul 2010, iar în municipiu nu?", se întreabă educatoarea.

"Din cauza condiţiilor financiare, nu am putut să acordăm aceste distincţii dar am lămurit acest lucru şi am trimis o notă în teritoriu. Când vor exista bani, le vom acorda, potrivit legii", este explicaţia Oanei Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că în momentul în care diplomele se vor acorda, vor trebui refăcute toate dosarele pentru concurs.