PROFIT URIAȘ pentru a treia bancă din sistem în 2015

PROFIT URIAȘ pentru a treia bancă din sistem în 2015

Banca Transilvania a înregistrat, anul trecut, un profit net de 2,41 miliarde de lei, incluzând câştigul din achiziţia Volksbank România,a anunțat banca ieri seară. Banca Transilvania ocupa anul trecut a treia poziție în clasamentul general după total active. Potrivit lui Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania, acesta este cel mai bun rezultat financiar obținut de bancă până în prezent.

Activele BT au crescut cu 32,6% faţă de finalul anului trecut, până la 47,240 miliarde de lei - din care creşterea organică a însemnat peste 10%, a mai comunicat instituția financiară.

Veniturile operaţionale au ajuns la 2,286 miliarde de lei, cu 14,3% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, când erau de 2 miliarde de lei.

Numărul de credite noi acordat de bancă anul trecut a fost de aproape 160.000 de credite, în valoare totală de peste 8,674 miliarde de lei, beneficiari fiind companii şi persoane fizice. Numărul de clienţi a crescut cu 14%, comparativ cu anul 2014, de la 1,89 milioane, la 2,15 milioane.

Ne puteți urmări și pe Google News

Banca s-a concentrat pe susţinerea sectorului IMM şi retail, alături de creşterea competenţelor în zone specializate - agribusiness şi finanţarea domeniului medical. BT Securities şi BT Leasing au reuşit anul trecut să atingă cote de piaţă semnificative şi, alături de BT Asset Management, să acopere o gamă largă de produse financiare integrate.

Pentru 2016, Grupul Financiar Banca Transilvania şi-a propus dezvoltarea unui nou model de microfinanţare pentru continuarea susţinerii spiritului antreprenorial românesc - urban şi rural, mai scrie în comunicatul bancar.

La sfârşitul anului 2015, soldul creditelor Băncii Transilvania este cu 43,3% mai mare decât era la finalul anului 2014, în pofida continuării scoaterii de credite în afara bilanţului în această perioadă (694 milioane lei). În acelaşi timp, totalul resurselor atrase de Banca Transilvania de la clienţi este cu 27,8% peste nivelul de la sfârşitul anului 2014. Creditele neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, reprezintă 9,75% din totalul portofoliului de credite al BT.