Programul lui Crin Antonescu în vizita din Statele Unite

Programul lui Crin Antonescu în vizita din Statele Unite

Președintele PNL, Crin Antonescu, va efectua o vizită în Statele Unite începând de mâine. Programul acestuia include întâlniri cu reprezentanți ai Departamentului de Stat, Departamentul pentru Comerț, dar și o participare la o dezbatere.

"Președinte Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, va susține marți, 13 mai 2014, o intervenție în cadrul dezbaterii cu tema „În mijlocul furtunii – antisemitismul se întoarce în Europa”, cu ocazia Forumului Global al organizației American Jewish Committee, desfășurat la Washington. Aceasta este o reuniune anuală a prestigioasei organizații, având peste 1700 de invitați din Statele Unite și străinătate. La ea vor participa lideri politici americani, precum și miniștrii de externe din Franța, Canada, Cipru, Singapore și oficiali ai guvernului din Israel. Având în vedere faptul că recrudescența naționalismului și antisemitismului devine o problemă la nivelul întregii Europe, tema abordată suscită un interes deosebit, România fiind un exemplu de bune practici în ceea ce privește legislația menită să combată aceste manifestări. De altfel, Partidul Național Liberal s-a situat ferm pe poziția respingerii oricăror fenomene de antisemitism, promovând chiar un proiect de lege în acest sens, aflat în momentul de față în procesul legislativ la Camera Deputaților", se arată în comunicatul PNL.

Potrivit programului lui Crin Antonescu și criza din Ucraina va reprezenta un alt subiect de discuție.

"Cu această ocazie, președintele Partidului Național Liberal, domnul Crin Antonescu, va avea și o serie de întâlniri cu reprezentanți ai administrației americane, în cadrul cărora vor fi discutate atât aspecte ale relațiilor bilaterale, cât și rolul României în contextul geopolitic generat de criza din Ucraina. Întâlnirile de la Departamentul de Stat, Departamentul pentru Comerț sau cele cu reprezentanți ai mediului politic american vor fi o oportunitate pentru președintele PNL de a arăta că Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite reprezintă unul dintre pilonii de bază ai politicii externe și de securitate a României, alături de apartenența la NATO și UE", mai susțin liberalii.

Ne puteți urmări și pe Google News