Propunere legislativă adoptată la SENAT. Handicapul permanent, scutit de evaluare periodică

Propunere legislativă adoptată la SENAT. Handicapul permanent, scutit de evaluare periodică

Senatul, prima cameră sesizată, a adoptat, astăzi, o propunere legislativă potrivit căreia persoanele cu handicap a căror afecţiune medicală este permanentă şi ireversibilă nu vor mai fi obligate să vină periodic la comisiile de evaluare.

Propunerea legislativă modifică art. 59 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

"Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul ca persoanele cu handicap a căror afecţiune a generat deficienţe funcţionale şi/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil, pentru care comisia de evaluare a stabilit un termen permanent al certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap, să fie excluse de la obligativitatea evaluărilor periodice stabilite de lege", se arată în raportul Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială.

Iniţiatorul actului normativ este  Mircea-Gheorghe Drăghici - deputat PSD. 

Ne puteți urmări și pe Google News