Editura Evenimentul si Capital

PROPUNERE. Viitorul preşedinte al TSD ar putea fi ales de toţi tinerii

Autor: | | 0 Comentarii | 306 Vizualizari

Peste aproximativ două săptămâni, social-democraţii îşi vor alege un nou prreşedinte. Alegerile "ultrademocratice" din PSD vor fi o premieră în România. Toţi membrii de partid vor putea să voteze pentru noul preşedinte. Şi TSD se pregăteşte în această perioadă de alegeri pentru o nouă conducere. Secretarul general al TSD, Gabriel Petrea, unul din pretendenţii la funcţia la funcţia supremă din TSD, propune ca alegerile viitore să voteze toţi tinerii doar cu buletinul.

"Dacă organizația nu funcționează, dacă nu îi reprezintă pe tinerii de stânga, dacă nu are curaj să vorbească pe limba lor, să articuleze ce îi frământă, să se lupte chiar cu organizația de seniori pentru idei, independență și libertate de exprimare va conta mai puțin cine este sau cine va fi Președinte la TSD. Iar TSD nu poate fi restartat fără reconectarea cu tinerii de stânga. De aceea eu propun ca viitorul Președinte al TSD să fie votat de toți tinerii între 18 și 35 ani care cred că merită să-și spună părerea. Este un gest simbolic, o recunoașterea a ce s-a greșit în ultimii ani, dar mai ales o privire către ce vrem să fim. Întindem o mână sinceră către cei pe care vrei nu doar să îi reprezentăm, dar și să să îi avem alături. Așa cum văd eu, TSD trebuie să fie mai mult o mișcare reală a tinerilor, activă în comunitate, în primul rând civică și mai apoi politică, lucrând cu toți cei care au idei și proiecte care au legătură cu crezul nostru", spune Gabriel Petrea. 
 
Secretarul general al TSD propune ca toţi cei interesaţi să poată vota.
 
"Cum s-ar putea face asta? Eu spun că simplu. Deja vom alege Președintele PSD prin votul tuturor membrilor. Pe baza acestei experiențe vom vota și Președintele TSD, cu un mic adaos. Eu vreau ca toți cei interesați să poată vota. Vreau ca, după ce semnează că împărtășesc principiile social-democrate, să poată vota doar cu buletinul. Avem suficienți IT-iști buni ca să ne asigurăm că nu vom avea vot multiplu sau alte trucuri. Avem suficiente locații ca să nu crem aglomerație. Sunt Secretar General al TSD, știu că avem capacitatea organizatorică de a duce acest proiect cu bine la capăt. Cu cât mai mulți vor vota, cu atât mai bine va fi pentru TSD și pentru PSD. Cu acești oameni vom dezbate proiectele, cu ei ne vom construi cărămădă cu cărămidă relevanța în spațiul public.  Vreau să votăm idei, moțiuni, nu persoane. Până la urmă, dacă nu există idei alternative, dacă nu ne provocăm unii pe alții, exercițiul este doar unul de imagine. Vreau ca, înaintea acestui vot, să avem cu adevărat prima dezbatere substanțială pe care TSD o propune la nivel de societate în ultimii ani. Eu am lansat deja în dezbatere niște idei și mă aștept ca alții colegi să mi se alăture", a conchis el, potrivit opinie.ro. 
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro