Editura Evenimentul si Capital

PROPUNEREA CNA în privința ALEGERILOR LOCALE -Anchetele din stradă NU TREBUIE SĂ FIE REPREZENTATIVE pentru OPINIA PUBLICĂ

Conform propunerii C.N.A., emisiunile electorale sau dezbaterile nu pot folosi simbolurile naționale ale României.
Autor: | | 0 Comentarii | 218 Vizualizari

Românii sunt chemați la vot în data de 5 iunie, iar reflectarea campaniei electorale în audiovizual trebuie să respecte, pe lângă prevederile legale din actele normative, și decizia Consiliului Național al Audiovizualului privind regulile de desfășurare a campaniei pe T.V. și radio.

Proiectul C.N.A. este supus dezbaterii publice, pe site-ul instituției, până la data de 8 aprilie. Iată principalele reguli extrase din proiect :

 • Candidații se pot face cunoscuți și își pot promova ideile aproximativ o lună (între 6 mai – 3 iunie).Toți competitori electorali(independenți sau din partied), au acces gratuit la posturile de radio şi de televiziune.
 • Toți radiodifuzorii (publici și privați) sunt obligați să fie echilibrați, echidistanți și corecți. Posturile radio și TV pot avea doar 3 formate de emisiuni pentru relatarea perioadei electorale: emisiuni de tip informativ, emisiuni electorale și dezbateri politice.
 •  Emisiunile electorale şi cele de dezbatere electorală trebuie să titreze tipul emisiunii pe ecran, "afişat în mod vizibil pe toată durata difuzării în cazul posturilor de televiziune”.
 • Spoturile publicitare electorale pot fi difuzate numai în cadrul emisiunilor electorale și dezbaterilor politice.
 • În cadrul emisiunilor electorale şi de dezbateri electorale este interzisă combinarea de culori, semne grafice sau sunete care să evoce simbolurile naţionale ale României ori ale altui stat.
 • DIAGNOSTIC: Sănătos pentru orice societate democratică, cu o singură precizare: ARTICOLUL 11 -  “televotul sau anchetele făcute pe stradă, în rândul electoratului, nu trebuie să fie prezentate ca fiind reprezentative pentru opinia publică” – de ce să realizezi un material care să nu fie reprezentativ pentru opinia publică și mai cu seamă, de ce să-l difuzezi?

  Sunt Gabriel Fereșteanu

  , iar în Clinica lui Fereșteanu, sunt atent la tot ce se scrie, vede sau aude în media românească. Ne citim în fiecare joi, în Evenimentul Zilei.
  Alte articole din categoria: Monden

  evz.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  ziare.com
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE Şi
  Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


  Sex: M / F
  FACEBOOK
  evz.ro