Prostituate românce, amendate la Roma

Prostituate românce, amendate la Roma

Aproximativ 17 femei din România, care se prostituau în Italia, si trei clienţi au primit amenzi, ieri, după ce decretul care interzice prostituţia pe străzi a intrat în vigoare, informează AFP, preluată de Mediafax.

Potrivit Corriere della Sera, româncele au spus că nu vor plăti amenzile, iar unul dintre clienţi a precizat că nu ştia nimic despre decret.

Proiectul, emis de noul primar de dreapta al Romei, Gianni Alemanno, propune sancţiuni care prevăd cinci până la 15 ani de închisoare şi amendă de 200 până la 13.000 de euro pentru "orice persoană care practică prostituţia sau profită de ea în locuri publice".

Edilul capitalei italiene a spus că acest decret va rămâne în vigoare până la sfârşitul anului viitor, când o lege naţională care interzice prostituţia şi al cărei proiect a fost adoptat în Consiliul de Miniştri săptămâna trecută, ar trebui să fie adoptată în Parlament.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit estimărilor asociaţiilor, 50.000 până la 70.000 de persoane, între care o treime sunt de naţionalitate străină, se prostituează în Italia, iar 65 la sută dintre ele îşi exercită activitatea pe stradă. Aproximativ 20 la sută din total sunt persoane minore.