Protecţia Consumatorilor în control la Vama Veche. Peşte şi carne pentru consum păstrate, ca prospături, într-un frigider stricat

Protecţia Consumatorilor în control la Vama Veche. Peşte şi carne pentru consum păstrate, ca prospături, într-un frigider stricat

Inspectorii ANPC au descins, astăzi, la Vama Veche luând la puricat terasele de pe aleea principală a satului, pline la ora prânzului cu turişti. În doar 30 de minute au fost verificae şase unităţi, două au fost sancţionate cu 15.000 de lei, cele aproape 150 kilograme de carne şi peşte, stricate, au fost aruncate la gunoi, una dintre terase fiind închisă temporar.

Şefii teraselor dinVama Veche au fost luaţi prin surprindere. Insectorii OPC s-au edificat în câteva minute, descoperind deficienţele. Nici un cârciumar nu a protestat când a fost amendat. „Concret, la unul dintre operatori s-au găsit peste 40 kilograme de şprot care nu avea termene de valabilitate . Produsul a fost oprit de la comercializare. La celălalt oprator au fost identificate peste 100 kilograme de peşte şi preparate din carne care nu erau depozitate în condiţii normale, fără etichetare, produse expirate. Aici a fost oprită temporar activitatea până la remedierea deficienţelor”,  a declarat  preşedintele ANPC, Bogdan Pandelică.

Cele peste 100 de kilograme care nu erau depozitate în condiţii normale au fost de fapt găsite într-un frigider stricat. Marfa din interior era deja depreciată. „Terasa a fost închisă  temporar, până la remedierea deficienţelor, şeful de unitate fiind amendat cu 11.000 de lei. Celălalt administrator, cu peştele stricat, a fost sancţionat cu o amendă de 4000 de lei”, a declarat pentru EVZ directorul general al ANPC, Paul Anghel. Controalele comisarilor ANPC au început în sudul litoralului  urmând să continue spre nord, pe toată durata sezonului estival. Alături de ANPC, e litoral mai sunt „armate” de inspectori ANAF, DSV, DSP, ANT, între ei existând protocol de inspecţie comună, în caz de necesitate.

 

Ne puteți urmări și pe Google News