Editura Evenimentul si Capital

Acoliții lui PUTIN vor să refacă drumul Armatei Roșii prin Europa. Cine sunt LUPII NOPȚII | Galerie Foto

Vladimir Putin a participat la numeroase evenimente ale grupului de motocicliști Lupii Nopții
Autor: | | 13 Comentarii | 2950 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Tensiunile dintre Rusia și vestul Europei par să fi atins noi cote alarmante după ce banda de motocicliști Lupii Nopții, apropiată liderului de la Kremlin, a anunțat că intenționează să refacă, începând cu data de 25 aprilie, drumul Armatei Roșii prin Europa, marcând astfel celebrarea înfrângerii Germaniei, la finalul celui de-al Doilea Război Mondial. Anunțul motocicliștilor ruși a stârnit un adevărat val de furie și indignare în Polonia, numeroase voci solicitând guvernului să le interzică accesul pe teritoriul țării.

Potrivit anunțului postat pe site-ului clubului Lupii Nopții, motocicliștii, recunoscuți pentru vederilor lor ultranaționaliste și afinitățile pentru reîntregirea Rusiei Mari, și-au intitulat călătoria "Către Berlin", făcând astfel o trimitere către strigătul de luptă al Armatei Roșii, relatează Sky News.

Astfel, timp de două săptămâni, bikerii vor să parcurgă un traseu de peste 6.000 de kilometri, ce străbate Belarus, Polonia, Cehia, Slovacia, Austria şi s-ar încheia, pe 9 mai, la Berlin.

Planul a înfuriat mulţi polonezi, care încă îşi mai amintesc ocupaţia sovietică din timpul războiului a Poloniei, unul dintre cei mai vocali susţinători ai Guvernului prooccidental din Ucraina. "Este o călătorie memorială, prin care vrem să aducem un omagiu celor ucişi pe câmpul de luptă, militari și civili nevinovați, în efortul împotriva naziştilor lui Hitler. Un alt scop este dezvoltarea şi consolidarea bunelor relaţii de vecinătate", susține Andrei Bobrovski, organizatorul evenimentului. adăugând că motocicliști din statele Europei, printre care și nemți, și-au exprimat dorința de a se alătura demersului lor.

Polonia: Este o provocare

Anunțul grupării Lupii Nopții a determinat reacții aprinse în rândul opiniei publice din Polonia, premierul polonez, Ewa Kopacz, catalogând această călătorie drept o "provocare".

Mai mult decât atât, pe Facebook a fost creată o pagină, denumită "Nu trecerii bandiţilor ruşi prin Polonia", solicită autorităților le interzică accesul în UE.

"Știm foarte bine ce fac ei în Ucraina. Agitând steaguri ruseşti, vor să refacă traseul Armatei Roşii, care, în realitate, nu a adus libertatea în Polonia. Ruşii testează limitele expansiunii lor. Dacă trec, există riscul ca în trei ani să se întoarcă definitiv", a declarat motociclistul polonez Jarek Podworski, unul dintre autorii paginii Facebook.

Cine sunt Lupii Nopții

Banda de motocicliști a fost creată în anii 1980, ca o mișcare anti-sovietică, membrii grupului susținând că resping toate legile, scrise și nescrise, și orice afiliere politică. Fapt contrazis însă de legăturile din ultimii ani ai clubului ce reunește, acum, peste 5.000 de motocicliști, și care, din 2009, au devenit celebri în lumea întreagă pentru strânsa conexiune pe care o au cu unul dintre cei mai puternici lideri mondiali.

Prima întâlnire dintre Vladimir Putin și liderul grupului, Alexander Zaldostanov, cunoscut sub porecla de "Chirurgul", a avut loc în 2009, când liderul de la Kremlin a făcut un adevărat tur de forță pentru a-și pune în valoare imaginea de macho.

Relația dintre Putin și motocicliștii săi este într-atât de puternică încât, la un moment dat, fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici a fost lăsat să aștepte vreo patru ore pentru ca președintele Rusiei să-și termine turul cu motocicleta prin Crimeea alături de Lupii Nopții.
Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate