PROTESTE. LIVIU DRAGNEA A DAT BIR CU FUGIŢII DUPĂ ADOPTAREA ORDONANŢEI DE CĂTRE GUVERN. Şeful PSD lipseşte de la şedinţa Birourilor Permanente. Scandal MONSTRU în Parlament: proteste şi ÎNJURĂTURI

Protestul USR
Autor: | | 15 Comentarii | 7212 Vizualizari

PROTESTE. Şedinţa Birourilor Permanente Reunite în care se stabileşte calendarul pentru dezbaterea şi votarea proiectului de buget de stat pe anul 2017 a început miercuri dimineaţa.

UPDATE 1

La încheierea ședinței șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ieșit grăbit din sală, nedorind să răspundă la întrebările jurnaliștilor, spunând că face declarații mai târziu. În pas alert, liderul ALDE a fost însoțit pe holuri, o porțiune de drum de presă, dar și de parlamentarii USR care țineau deasupra capului său foi A4 pe care scria mesajul "RUȘINE".

Pe holurile Parlamentului, parlamentarul Șerban Nicolae a negat faptul că le-ar fi vorbit urât parlamentarilor USR. În plus, alesul a precizat că lui i-au fost adresate cuvinte urâte din partea celor de la USR și că nu îi place comportamentul necivilizat. Usriștii au replicat, făcându-l "mincinos" și "hoț".

Ulterior, liderul USR, Nicușor Dan, a anunțat că va comasa moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Florin Iordache, cu moțiunea PNL împotriva Guvernului Grindeanu. Întrebat de EVZ dacă s-a adresat sau se va adresa și parlamentarilor PMP, Nicușor Dan a răspuns că îi vor aborda, dar că USR și PNL întrunesc împreună numărul necesar de semnături.

"Cosemnăm împreună cu PNL moţiunea de cenzură. Textul care era pregătit pentru moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, în speranţa că PSD va avea o atitudine rezonabilă, poate să fie folosit pentru ordonanţa de urgenţă pentru ca toţi cetăţenii să aibă parte de această dezbatere pe o chestiune foarte importantă. La fel, dacă prin gestul nostru putem să forţăm alegeri anticipate, nu avem o problemă să ne dăm demisia cu toţii, însă trebuie să cântărim foarte bine dacă mai există ruşine în această majoritate. Ei, după cum ne-au arătat, ar fi capabili să guverneze şi să legifereze cu un Parlament de 250 de oameni sau câţi sunt ei. Deci, dacă asta ajută, fără îndoială, dar trebuie să cumpănim foarte bine", a declarat Nicuşor Dan, miercuri, la Parlament. 

Liderul USR a mai precizat că grupurile parlamentare ale USR vor discuta și vor lua o hotărâre cu privire la o eventuală demisie în bloc din Parlament, lucru pe care se gândește să-l facă PNL în speranța declanșării unor alegeri anticipate.  

Întrebat dacă parlamentarii Uniunii iau în calcul şi varianta unei greve parlamentare, Nicuşor Dan a replicat că acest aspect va trebui analizat. 

"Vom cumpăni şi vom lua toate măsurile care se impun", a spus liderul USR.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, înainte de a intra în şedinţă, a precizat că partidul a adunat toate semnăturile necesare pentru a depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. 

USR protestează în faţa sălii de şedinţă cu pancarte pe care scrie "RUŞINE". 

Un parlamentar USR i-a spus "Ruşine" liderului grupului PSD în Senat, Şerban Nicolae. Drept răspuns, Nicolae l-a înjurat.  

"M-a ameninţat. Mi-a zis: 'Stai că vezi tu'. Eu le-am spus să le fie ruşine pentru ce au făcut şi acesta este un mesaj pe care l-au transmis zeci de mii de oameni în stradă care au spus 'Ruşine să vă fie pentru ce aţi făcut'. E o chestie mişelească să dai ordonanţe la ora nouă seara. Am trecut pe lângă domnul Şerban Nicolae şi atât i-am spus. A început să înjure şi să meargă după noi. Deci asta este atitudinea pe care o au dumnealor. Ca la grădiniţă. A proferat nişte cuvinte pe care nu le pot reproduce", a spus Cătălin Drulă, parlamentar USR, miercuri, la Senat, înainte de începerea şedinţei Birourilor Permanente Reunite.

La rândul său, social-democratul Şerban Nicolae a susţinut că îl deranjează lipsa de educaţie.

"M-am trezit înjurat de câţiva mitocani, nu ştiu cine sunt. Puţin bun simţ, puţină decenţă. Mă deranjează nesimţirea, lipsa de educaţie, mă deranjează orice înseamnă lipsă de şapte ani de acasă. Indiferent cine, şi dacă ar fi colegii mei m-ar deranja lucrul ăsta pentru că eu nu am apostrofat pe nimeni. Am aflat că domnul Dan sau cum îl cheamă a primit finanţări în contul personal şi a oprit nişte comisioane, a dat banii mai departe. Din punctul meu de vedere, este un lucru profund ilegal. Nu mi-am permis să spun în niciun fel", a spus Şerban Nicolae, după şedinţa BPR.

Liderul USR, Nicuşor Dan, a punctat că rămâne să vadă cum va proceda în continuare şi dacă va lua decizia unei demisii în masă din Parlament a Uniunii. 

Chiar dacă partidele din Opoziţie hotărăsc să îşi dea demisia din Parlament, demersul ar fi inutil, deoarece PSD are majoritate parlamentară. Tag-uri: sedinta, USR, PNL, PSD, Dragnea, Liviu Dragnea, protest, semnătură, sală, moţiune de cenzură, Guvern, Grindeanu, Turcan, Raluca Turcan, pancartă, ruşine, Nicolae, Şerban Nicolae, Nicuşor Dan, înjurătură, Parlament, Opoziţie, hotărâre, proteste, protest bucuresti, ordonanța de urgenta a guvernului, ordonanta de urgenta, proteste tara, proteste psd, protest psd, proteste guvern, protest tara, protest guvern, proteste facebook, facebook proteste, poze proteste, foto proteste, video proteste, proteste video, protest dragnea, protest liviu dragnea, proteste liviu dragnea, lozinci proteste, #proteste, #protest, #protest bucuresti, #ordonanța de urgenta a guvernului, #ordonanta de urgent, #proteste tara, #proteste psd, #protest psd, #proteste guvern, #protest tara, #protest guvern, #proteste facebook, #facebook proteste, #poze proteste, #foto proteste, #video proteste, #proteste video, #protest dragnea, #protest liviu dragnea, #proteste liviu dragnea, #lozinci proteste

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...