Editura Evenimentul si Capital

Bate vânt de EXCLUDERE în PSD: Fostul PREMIER INTERIMAR Eugen Bejinariu, rugat să plece din Parlament

Eugen Bejinariu. Sursa foto: Agerpres
Autor: | | 2 Comentarii | 208 Vizualizari

PSD i-a cerut luni deputatului social-democrat Eugen Bejinariu, fost premier interimar în 2004, demisia din Parlament. DNA a cerut urmărirea penală a lui Bejinariu în dosarul Microsoft 2.

"În mod ferm, îi solicităm colegului nostru să-şi depună demisia. Am avut o discuţie cu domnia sa, până în acest moment nu este convins că este un gest bun pentru domnia sa să îşi depună demisia. Eu cred că este o datorie faţă de partid să facă acest lucru şi o să îi cerem în continuare să demisioneze", a spus secretarul general al PSD, Marian Neacşu, la Camera Deputaţilor. El a precizat că, în cazul în care Bejinariu nu renunţă la funcţia de deputat, PSD ar putea să-i retragă sprijinul politic sau chiar să-l excludă din partid.

Bejinariu este candidat PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie dar nu mai poate să fie eliminat de pe listă.

"Din păcate, ştiţi că astea sunt procedurile legale. Inclusiv în cazul unui deces rămâne pe listă şi i se şi atribuie mandatul şi abia după aceea poate să fie vacantat. Nu va beneficia de nicio umbrelă a PSD la alegeri. Noi îi cerem demisia acum şi sperăm ca această demisie să rămână şi pentru viitorul mandat'', a explicat Neacşu.

Deputatul PSD Eugen Bejinariu spune că este nevinovat.  "De ce să demisionez când acuzaţiile de abuz în serviciu nu mi se par relevante, ţinând cont că toate acele documente pe care le-am semnat alături de alţi miniştri aveau toate avizele de la Ministerul Justiţiei, Consiliul Legislativ (...). Nimeni nu a spus niciodată că nu este aşa", a susţinut el.

DNA a cerut urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003 - 2004, în legătură cu săvârşirea, pe vremea în care a deţinut funcţia ministerială, a infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, în dosarul 'Microsoft 2'.

Procurorii susţin că Bejinariu, cu încălcarea dispoziţiilor privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele a două hotărâri de guvern, prin care s-a aprobat încheierea între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea firmei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a fi favorizată prin evitarea organizării unei licitaţii publice.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro